24.12.16

ΟΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Του: Αντώνη Αντωνόπουλου

Χρόνια Πολλά με υγεία και την ελπίδα  τα νέα παιδιά της Ελλάδας να αλλάξουν νοοτροπία .Για να  ζήσουν σε μια καλύτερη Ελλάδα.
Θεωρώ απαραίτητο να προβώ σε μια πολύ σημαντική διευκρίνιση πριν προχωρήσω στην καταγραφή μιας πραγματικής Ιστορίας που αναδεικνύει τον τρόπο ,τις μεθοδεύσεις τις παρατυπίες αν όχι παρανομίες που συντελούνται από τα στελέχη της ΕΡΤ και επαγγελματίες δημοσιογράφους προς υποτίθεται συναδέλφους τους.
Στα καταστατικά του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ είναι ξεκάθαρες οι διατάξεις σχετικά με τις αναφορές σε συναδέλφους. Όπως ξεκάθαρο είναι και το τι όφειλαν να πράξουν και δεν το πείραξαν σε μια φορά θέματα που είδαν το φως της δημοσιότητας  σχετικά με την ΕΡΤ, και τα …προσπέρασαν για αυτονόητους λόγους.
Όπως ξεκάθαρη είναι και η άποψη  η θέση  και το δικαίωμα του κάθε Έλληνα πολίτη που είναι και δημοσιογράφος για να σχολιάζει και να κρίνει τις πράξεις του όποιου συναδέλφου. Γιατί σαφώς και οι κρίνοντες κρίνονται.
Αυτό ισχύει η θα πρέπει να  ισχύει για όλους.
Δυστυχώς όμως υπάρχουν περιπτώσεις που δεν αντέχουν ούτε την κριτική ,ούτε τα σχόλια. Τα μεταφράζουν ως συκοφαντία και σπίλωση της προσωπικότητας τους και μετέρχονται δικονομικών μέσων γιατί δεν έχουν ούτε απαντήσεις ούτε επιχειρήματα.
Γιατί του συμφέρει να έχουν επιλεκτική μνήμη.
Διευκρινίζω λοιπόν ότι δεν έγραψα ποτέ και δεν θα το πράξω ποτέ, το παραμικρό για την επαγγελματική επάρκεια και ικανότητα του μπασκετικού δημοσιογράφου Ευάγγελου Ιωάννου. Άρα μακριά από μένα το ίχνος πρόθεσης να τον σπιλώσω και να τον συκοφαντήσω.
Στο δια ταύτα λοιπόν θα σας διηγηθώ μια παλιά σχετικά Ιστορία και μια πρόσφατη για να δείτε πόσο μοιάζουν και πως όλα τριγύρω αλλάζουν και όμως στην ΕΡΤ τα πάντα ίδια μένουν.
Όταν το 2012 με τα δικαστικά βαρίδια και όχι μόνο που συνόδευαν την θητεία του Δημήτρη Χατζηγεωργίου ως διευθυντή αθλητικών προγραμμάτων ,ο έτερος μπασκετικός και άσπονδος φίλος του Βαγγέλης Ιωάννου με την βοήθεια της βουλευτίνας της ΝΔ Άννας Καραμανλή(Που τον είχε …βαφτίσει «Νεοδημοκράτη»  γιατί της έκανε προεκλογική συγκέντρωση 65 ατόμων στο σπίτι του στο Ψυχικό )έκανε το όνειρο του πραγματικότητα και έγινε Διευθυντής Αθλητικών προγραμμάτων της ΕΡΤ.
Τότε λοιπόν με το καλημέρα ο Ιωάννου που κατηγορούσε τον Χατζηγεωργίου και όχι αδίκως σε αρκετά θα έλεγα ,μέσα σε άλλες εισηγήσεις που κάνει και αποφάσεις που παίρνει επί της ουσίας είναι να διορίσει Προϊστάμενο μεταδόσεων και αρχείου τον 28χρονο τότε Ιωσήφ Νικολάου!!!
Παρακάμπτοντας κάθε έννοια ιεραρχίας και βάζοντας στο περιθώριο κάθε άλλο αθλητικό συντάκτη μόνιμο υπάλληλο της ΕΡΤ με σαφώς πολύ μεγαλύτερη εμπειρία και πιθανόν γνώσεις.
 Αγνοήθηκαν και ενστάσεις από πτυχιούχους τους οποίους… θυμήθηκε αργότερα ο αγαπητός Ευάγγελος.
Έτσι ο Ιωσήφ Νικολάου έγινε προϊστάμενος μεταδόσεων και βεβαίως δεν χαλούσε χατίρι στις μεταδόσεις που επιθυμούσε ο διευθυντής του που τον διόρισε.
Ήρθε το μαύρο της ΕΡΤ, ηρωποιήθηκαν και τα μαϊμού πτυχία, απολυτήρια ,βεβαιώσεις σπουδών που είχε καταγράψει ερεύνα του εισαγγελέα μετά το πακέτο μονιμοποιήσεων του τότε Υπουργού και νυν προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.
Διευκρινίζω ότι οι αναφορές μου αυτές σαφώς και δεν αφορούν επαγγελματίες συναδέλφους που στην πλειοψηφία τους δούλευαν και τιμούσαν την εργασία τους στην ΕΡΤ εισπράττοντας και κάτω της συλλογικής σύμβασης της ΕΣΗΕΑ και χωρίς ούτε μπόνους ,ούτε παίρνοντας πακέτα Υπερωρίες σαν κάτι άλλους.
Ο  Βαγγέλης (Ιωάννου)με κάποιους ήταν μέσα και μετά το μαύρο στο μέγαρο ,όταν οι άλλοι ήταν απέναντι στην ΕΡΤ ΟΠΕΝ .Ήταν μέσα στην παράνομη κατά τους απέναντι και όχι μόνο Δημόσια Τηλεόραση. Παράνομη και κατά τον ΠΣΑΤ επισήμως δια του σημερινού του προέδρου και για την ΕΣΗΕΑ.
Ο Ευάγγελος Ιωάννου συνέχισε να είναι το κουμάντο και στην παράνομη ΔΤ .Είχε ανοιχτή γραμμή με αυτούς που έκαναν τις προκηρύξεις και της προσλήψεις της ΔΤ με τα 200 μόρια επιδότηση στους ήδη εργαζόμενους!!!
Έτσι μετά δημιουργήθηκε και η προκήρυξη της ΝΕΡΙΤ με τους  πτυχιούχους. Είτε νόμιμους είτε παράνομους …
Όλο αυτό το διάστημα φυσικά ο Ευάγγελος Ιωάννου ήταν διευθυντής και το κουμάντο στα αθλητικά της ΕΡΤ.
Και μια λεπτομέρεια. Όλο αυτό το διάστημα φρόντισε να δοθεί δεύτερη ευκαιρία πρόσληψης των εκλεκτών του και της παρέας του μέσα από «διορθώσεις» που έγιναν στα κομπιούτερ της Μουρούζη!!!
Και βεβαίως σε όλη αυτή την διαδρομή ο Ιωσήφ Νικολάου ήταν δίπλα στον Ευάγγελο Ιωάννου.
Για την περίοδο της ΔΤ ,τις επιλογές και τα ραβασάκια θα σας γράψω σε άλλη ευκαιρία.
Για το τι γινόταν στον 6ο όροφο της Γενικής Γραμματείας Τύπου ,τι γινόταν στην Μουρούζη και πόσοι πέρασαν από το πολιτικό γραφείο της Άννας Καραμανλή που έχει και σαν μυστικοσύμβουλο τον Ευάγγελο Ιωάννου.
Και μετά έρχεται ο… Έρωτας.
Ο διακόπτης σηκώνεται και αυτοί που θα έπαιρναν τα κεφάλια όσων ήταν μέσα όταν αυτοί ήταν απέναντι ,έριξαν… τόπο στην οργή η βολεύτηκαν με ότι μπόρεσαν και πήραν.
Εκεί λοιπόν μετά τα παρατράγουδα και ότι έγινε στη βουλή αφεντικό της ΕΡΤ έγινε ο Λάμπης Ταγματάρχης.
Ο Ευάγγελος Ιωάννου διατηρεί άριστες σχέσεις μαζί του και σύμφωνα πάτα με δημοσιογραφικές πληροφορίες συχνά πυκνά είναι στο γραφείο του. Εκ των πραγμάτων συμβαίνει αυτό τουλάχιστον σε κάποιες περιπτώσεις όταν για όλα κάνεις κουμάντο. Η θέλεις με άμεσο η έμμεσο τρόπο να κάνεις κουμάντο.
Πάμε τώρα στην πρόσφατη δεύτερη Ιστορία.
Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΑ …ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ!!!
Η ΕΡΤ προκηρύσσει διαγωνισμό τον οποίο και δημοσιοποιεί, εκδίδει εγκύκλιο με τις προϋποθέσεις για την θέση του διευθυντή αθλητικών προγραμμάτων.
Ο Διαγωνισμός αυτός έχει ως έναν από τους βασικούς όρους ο «εκλεκτός» να έχει και  πτυχίο. Δηλαδή να έχει και το κάτι παραπάνω ο υποψήφιος αν δεν έφταναν τα υπόλοιπα .Ούτε τον εαυτόν του να …φωτογράφιζε ο Ευάγγελος.
Μόνο που υποψηφιότητα για την θέση κατέθεσαν αλλοι…8 με η χωρίς πτυχίο!!!
Μεταξύ αυτών έμπειροι συνάδελφοι με προϋπηρεσία είτε στην ΕΡΤ ,είτε εκτός ΕΡΤ ,μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Αθλητικών Συντακτών Γιάννης Δάρας  που στη πράξη φάνηκε ανίσχυρος να υπερασπιστεί ακόμη και το προσωπικό του καθ όλα νόμιμο δικαίωμα.
Μέσα σε ένα κλίμα που θα ήταν όχι μόνο πρόκληση αλλά πιθανόν να δημιουργούσε θέματα και παρενέργειες ο Ευάγγελος Ιωάννου αν και πτυχιούχος να αναλάμβανε πάλι Διευθυντής του αθλητικού τμήματος. Ασχέτως αν  δεν αντέδρασε σε αυτό που έγινε στην συνέχεια και που όπως επίσης σύμφωνα με πληροφορίες πάντα δημοσιογραφικές είχε συμμετοχή.
Τι έγινε;
Ο περιβόητος αυτός διαγωνισμός με εντολή του Λάμπη Ταγματάρχη πήγε στα σκουπίδια .
Διευθυντής Αθλητικών Προγραμμάτων της ΕΡΤ Ορίστηκε ο… Ιωσήφ Νικολάου!!!
Και ο Ευάγγελος Ιωάννου ορίστηκε Προϊστάμενος μεταδόσεων και Αρχείου!!!
Άντε μετά από όλα αυτά εσείς που διαβάζεται όλα αυτά να πιστέψετε εφ εξής στις… συμπτώσεις!!!
Έτσι λοιπόν ο εκλεκτός (και μυστικοσύμβουλος κατά δήλωση της )της Άννας Καραμανλή ,στα χρόνια της… «αντίστασης»
Διατηρεί τον έλεγχο στις μεταδόσεις εφ όσον είναι προϊστάμενος του εαυτού του αλλά και του ασπόνδου φίλου του Χατζηγεωργίου και όχι μόνο, και παράλληλα έχει και τον Ιωσήφ Νικολάου Διευθυντή που δεν του χαλάει χατίρι γιατί του έχει και υποχρέωση.
Αλήθεια αυτή η ανταλλαγή διευθυντικών θέσεων στην ΕΡΤ πόσο τυχαία σας μοιάζει;
Σημείωση: Υπογράμμισα κατ επανάληψη την επαγγελματική επάρκεια του. Ιωάννου.
Αναρωτιέμαι όμως και σκέφτομαι ‘φωναχτά.
Γιατί όπως πριν το μαύρο έτσι και σήμερα ο Ευάγγελος Ιωάννου εξπέρ στα του μπάσκετ εξακολουθεί να είναι αρχισυντάκτης της ιστορικής εκπομπής  «Αθλητική Κυριακή» ,χωρίς να έχει απολύτως καμιά σχέση με το ποδόσφαιρο;
Εκτός και αν έχει και δεν το γνωρίζουμε…
Από όλα αυτά που έγραψα είναι κάτι ψέματα  αξιότιμε κ. Ιωάννου ;
Θεωρείς ότι η πλειοψηφία της κοινής γνώμης και του ελληνικού λαού που επί χρόνια τώρα σε πλήρωνε κάθε μίνα και σου πληρώνει και τα ταξίδια σου ανά τον κόσμο, συμφωνεί;
Διακρίνεις κάπου ότι σε συκοφαντώ και σε σπιλώνω;
Αν η αλήθειες ερμηνεύονται ως σπίλωση και συκοφαντία τότε  όντως ήμαστε απέναντι.
Από την στιγμή που όλα αυτά είναι αλήθεια έχεις χρέος και εσύ αλλά και οι άλλοι επαγγελματίες που σιώπησαν μα απολογηθείτε σε αυτούς που πληρώνουν.
Και δεν εννοώ μόνο την εισφορά στη ΔΕΗ αλλά τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ.
Προσεχώς. Οι ημέρες της ΔΤ, οι ημέρες και τα έργα του Παντελή Καψή, οι δουλειές του υπόδικου Λουριδά και του Μπράμου και τα ρουσφέτια των διορισμών.
Καλή χρονιά με υγεία σε όλους ανεξαιρέτως .
Και σε σένα Βαγγέλη. Καλές μεταδόσεις και καλά ταξίδια…

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου