Ένα
από τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα γλυκά είναι οι κουραμπιέδες. Το
ζαχαρένιο παραδοσιακό γλυκό που σηματοδοτεί τις γιορτές των
Χριστουγέννων έχει φανατικούς φίλους, που όσο περνούν οι ημέρες αρχίζουν
και αναζητούν συνταγές για την παρασκευή του.
Επιλέξαμε και σας προτείνουμε συνταγή με τους καλύτερους κουραμπιέδες που υπάρχουν, με απλά βήματα από την ομάδα Live Kitchen, που ασχολείται με παραδοσιακές συνταγές και όχι μόνο.
Η συνταγή είναι του Παναγιώτη Παπαδάκη.
Υλικά:
950 γρ. αλεύρι μαλακό
250 γρ. βούτυρο αγελαδινό
250 γρ. πρόβειο βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη άχνη
3 βανιλίνες
1κτγ μπέικεν πάουντερ
1 κτσ ροδόνερο
180 γρ. αμύγδαλο άψητο
Εκτέλεση:
Το πρώτο που κάνουμε είναι να ψήσουμε τα αμύγδαλα για να κρυώσουν στους 170 c για 10 λεπτά.
Στον αναδευτήρα θα ρίξουμε τα βούτυρα και θα τα χτυπήσουμε με το φτερό για λίγο.
Μετά θα βάλουμε το σύρμα και θα το χτυπήσουμε για άλλα 10 λεπτά.
Έπειτα θα προσθέσουμε την ζάχαρη άχνη τις βανιλίνες και 1 κτσ ροδόνερο και συνεχίζουμε για αλλα 10 λεπτά να αφρατέψει καλά.
Όλο το μυστικό στη ζύμη
Στη
συνέχεια θα βγάλουμε το σύρμα και θα ξαναβάλουμε το φτερό και θα
ρίξουμε το μισό αλεύρι απο 950 γρ. βαζουμε και το μπέικεν και χτυπάμε
πολύ πολύ σιγά. Μόλις το πάρει το αλεύρι θα ρίξουμε και το υπόλοιπο
αλεύρι.
Τότε θα δούμε την ζύμη να σκληραίνει αλλά έτσι πρέπει να είναι για μια επιτυχημένη ζύμη!
Πλάθουμε με 30 γρ. ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170c για 25 λεπτά!
Μόλις ξεφουρνίσουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν και ψεκάζουμε με ροδόνερο και ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί: