31.12.17

Μεγάλο μουσικό γεγονός η συναυλία της Βιέννης

Πιστή στο εορταστικό ραντεβού της, η ΕΡΤ μεταδίδει και φέτος ανήμερα την Πρωτοχρονιά, στις 12:15 το μεσημέρι, την καθιερωμένη  Πρωτοχρονιάτικη  Συναυλία της Βιέννης, σε απευθείας σύνδεση με την αυστριακή πρωτεύουσα.
 
Οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 και της ΕΡΤHD και οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το μοναδικό αυτό εορταστικό μουσικό πρόγραμμα, που μεταδίδεται σε ολόκληρο τον κόσμο από άλλους τουλάχιστον 90 τηλεοπτικούς και πάνω από 300 ραδιοφωνικούς  σταθμούς.
Στη «χρυσοποίκιλτη αίθουσα» του Μεγάρου των Φίλων της Μουσικής στην αυστριακή πρωτεύουσα, η διάσημη ορχήστρα ερμηνεύει έργα του Γιόχαν Στράους πατέρα, του Γιόχαν Στράους υιού, του Γιόζεφ Στράους, του Φραντς φον Σουπέ και του Αλφόνς Τσιμπούλκα.
Τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης της οποίας είναι επίτιμο μέλος, θα διευθύνει ο σπουδαίος Ιταλός μαέστρος Ρικάρντο Μούτι. 
Είναι η πέμπτη φορά στη μακρόχρονη καλλιτεχνική σταδιοδρομία του που θα ανέβει στο πόντιουμ της Πρωτοχρονιάτικης Συναυλίας. Οι προηγούμενες ήταν το 1993, το 1997, το 2000 και το 2004.
Οι σκηνές του μπαλέτου έχουν γυριστεί στη Βιέννη σε δύο τοποθεσίες που σηματοδοτούν τα 100 χρόνια από τον θάνατο του περίφημου Αυστριακού αρχιτέκτονα Ότο Βάγκνερ, αλλά και τα ιστορικά γεγονότα του 1918, που ήταν η τελευταία κατοικία του αυτοκράτορα Καρόλου πριν από το τέλος της μοναρχίας της Αυστροουγγαρίας.
Τη συναυλία, που μεταδίδεται και διαδικτυακά από το www.ert.gr, παρουσιάζει για την Τηλεόραση και το Ραδιόφωνο της ΕΡΤ ο Μιχάλης Μεσσήνης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου