28.12.17

Νέο κύμα βροχών την Παρασκευή ;

Από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής νέο κύμα τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων ενδέχεται να πλήξει τα νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας. 
Αυτή είναι η τελευταία πρόβλεψη των μετεωρολόγων.
Όσον αφορά την Ηλέκτρα, το βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει σταδιακά τις επόμενες ώρες ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Μέχρι τώρα τα ισχυρότερα φαινόμενα εντοπίζονται κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, ενώ τις βραδινές και νυκτερινές ώρες θα μεταφερθούν κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Αιγαίο. Ενδεικτικές είναι οι ποσότητες νερού που έπεσαν στα βόρειο – δυτικά το πρωί, όπως καταγράφηκαν από το Εθνικό Αστεροσκοποιίο Αθηνών και παρουσιάστηκαν από το meteo.gr.  
Πυκνές χιονοπτώσεις - με κατά τόπους σημαντικά ύψη χιονόστρωσης - θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά (εκτιμώμενα υψόμετρα πάνω από τα 900-1000 μέτρα στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία και πάνω από τα 1100-1200 μέτρα στις υπόλοιπες περιοχές). Οι νότιοι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις που στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8-9 μποφόρ και στο Ιόνιο τα 7-8 μποφόρ, ενώ ενισχυμένοι άνεμοι θα επηρεάσουν και πολλές κυρίως ημιορεινές και ορεινές χερσαίες περιοχές.
Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από βροχές και καταιγίδες το βράδυ της Πέμπτης, συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής, με τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι πρόσκαιρα έντονα.
Την Παρασκευή 29/12, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν  στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στην Κρήτη και ιδιαίτερα στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.
 Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος με σποραδικές βροχές και καταιγίδες να εκδηλώνονται κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και κατά τόπους στη Μακεδονία. Χιονοπτώσεις - τοπικά πυκνές - θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα κυρίως της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου και σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας και της Ηπείρου (εκτιμώμενα υψόμετρα πάνω από τα 600-700 μέτρα στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία και πάνω από τα 900-1000 μέτρα στα υπόλοιπα). Οι άνεμοι θα στραφούν στο Αιγαίο σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και στο Ιόνιο σε δυτικούς βορειοδυτικούς, και θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση πνέοντας με εντάσεις έως 7 μποφόρ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου