24.2.18

Αλλαγές στη φορολογία χαρτοσήμου και συγχωνεύσεις ΔΟΥ σε μεγάλες πόλεις

Αλλαγές στη φορολογία χαρτοσήμου αλλά και συγχωνεύσεις ΔΟΥ σε μεγάλες πόλεις της χώρας προανήγγειλε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής στο συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Νομικών. Αναφερόμενος μεταξύ άλλων στη φορολογία χαρτοσήμου είπε ότι ?Πρόκειται για ένα φόρο σχεδόν 90 ετών, για τον οποίο υπάρχουν διαχρονικά πολλές αμφισβητήσεις, και πολλές προστριβές στον έλεγχο.
Μας προβληματίζει, θέλουμε να δούμε τις διεθνείς πρακτικές και να εντοπίσουμε τις εναλλακτικές για τη θέσπιση μιας σύγχρονης, αποτελεσματικής και εύληπτης φορολογίας στις συναλλαγές, η οποία να μην οδηγεί σε ανάσχεση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Σε ότι αφορά τις συγχωνεύσεις ο Γ.Πιτσιλής ανέφερε ότι «με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, έχουμε ξεκινήσει το διάλογο, σε πρώτη φάση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων μας, για τη συγχώνευση ορισμένων ΔΟΥ ιδίως στο λεκανοπέδιο της Αττικής, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και την Πάτρα. Οι συγχωνεύσεις αυτές εξετάζονται με γνώμονα:
  • τη δυνατότητα άμεσης στέγασης των ΔΟΥ που θα προκύψουν από τη διαδικασία αυτή,
  • τη βελτίωση της εξυπηρέτησης που θα προκύψει για τους πολίτες,
  • την εξοικονόμηση σε ανθρώπινο δυναμικό για την ενίσχυση ιδίως των ελεγκτικών μας λειτουργιών
  • και την εξοικονόμηση χρημάτων από ενοίκια.
Σε δεύτερη φάση ο διάλογος θα γίνει με τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, για να τους εξηγήσουμε τις δικές μας δυσχέρειες και να βρούμε λύσεις, όπου είναι εφικτό».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου