23.2.18

Ελλάδα: Νovartis και ο ''άτυπος εμφύλιος''

Η υπόθεση Νovartis, έδειξε ότι στην Ελλάδα ο ''άτυπος εμφύλιος'' είναι γεγονός

Παρακολουθώντας, εκτός Ελλάδας, τηλεοπτικά τις ''μονομαχίες-κοκορομαχίες'' στην Βουλή (21 Φεβ. '18) γιά την υπόθεση-σκάνδαλο Νovartis, εύκολα καταλήγεις στα ακόλουθα συμπεράσματα:
- Η Βουλή παραμένει χώρος ''ξεπλύματος'' ανομιών πολιτικών. Γιά να δοξάζεται η ασυλία-παραγραφή-ατιμωρησία, που οι πολιτικοί καθιέρωσαν συνταγματικά γιά να αυτοπροστατεύονται, να αυτοξεπλένονται.
- Η Βουλή είναι υπεράνω της (υποθετικά ''ανεξάρτητης'') Δικαιοσύνης και οι πολιτικοί, δεν είναι ίσοι (με τους πολίτες) απέναντι στον Νόμο, έχουν ειδική μεταχείριση, που παραπέμπει σε κανόνες ''μαφίας'' και σε χώρα διαπλεκόμενη, τριτοκοσμική.
- Το επίπεδο των μελών της Βουλής παραμένει χαμηλό. Διαπρέπουν στην ''σαχλαμάρα'' και στην άλογη κόντρα, αλλά υστερούν στα υπόλοιπα.
- Οι ανούσιες κόντρες από τα άβουλα ανθρωπάκια της κομματικής πειθαρχίας στην Βουλή και το χαμηλό επίπεδο που πιστοποιούν οι ''δηλώσεις και ατάκες'' τους, δεν τιμούν την ελληνική Δημοκρατία, αλλά την ευτελίζουν.
- Η ευθυνοφοβία των πολιτικών, κατάντησε πρακτική. O πολιτικός ''διάλογος'' γίνεται με ''πηγές'' και ''κύκλους'', δηλ. με...''κουκούλες''.
- Το πολιτικό-κομματικό μίσος και η αδυναμία των πολιτικών-κομματικών κατεστημένων να ενωθούν, έστω στα εθνικά ζητήματα, πιστοποιεί ότι ο ''άτυπος εμφύλιος'' (ευτυχώς, όχι ένοπλος) είναι γεγονός, με δεδομένη την συνεχιζόμενη αποβλάκωση του λαού από πολιτικούς και ΜΜΕ, που συνπορεύεται με τον -σε εξέλιξη- αφελληνισμό.
- 'Οταν ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας δεν μπορεί να έχει κοινή εθνική πολιτική-στρατηγική σε καίρια ζητήματα, αλλά προσωπική-ατομική πολιτική των κυβερνώντων, είναι φυσικό η χώρα να τρώει ''σφαλιάρες'' από Τούρκους, Σκοπιανούς, Αλβανούς.
Αυτή η χώρα, με το σάπιο κράτος και τους ευθυνόφοβους πολιτικούς, που ΔΕΝ σώνεται με τίποτα, έχει μόνο παρελθόν, αλλά δεν έχει μέλλον.


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου