24.2.18

Αλλάζει πάλι ο καιρός

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα μας, τα τελευταία 24ωρα  με βροχές και τοπικές καταιγίδες να σημειώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες. 
Η δορυφορική εικόνα του meteo.gr,  αποτυπώνει το τι επικρατούσε σε όλη την Ελλάδα μισή ώρα μετά το μεσημέρι (12.30) του Σαββάτου.
Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 10 το πρωί, κατεγράφησαν σε:
Ζαγορά Πηλίου 41.6 mm, Άνδρος 35 mm, Αμφίκλεια 31.2 mm, Ισθμός Κορίνθου 30.4 mm, Δερβίζιανα Ιωαννίνων 30.2 mm, Βουργαρέλι Άρτας 29.4 mm, Σαμαριά Κρήτης 27.4 mm και Κύμη Ευβοίας 27.2 mm.
Πάντως από τις μεσημεριανές ώρες τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν μόνο τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. 
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά. Γρήγορα, όμως και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν εξασθένηση και μέχρι το βράδυ θα αποκτήσουν τοπικό χαρακτήρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη έως θυελλώδεις και συγκεκριμένα στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο γενικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν σε τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Οι νεροποντές ξεκίνησαν την Παρασκευή. 
Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής παρουσιάστηκαν στα ανατολικά τμήματα της χώρας. Ιδιαίτερα  στις περιοχές: Ζαγορά Πηλίου (56.4 mm), Σκιάθος (31.6 mm), Κύμη Ευβοίας (13.2 mm) και Βατερή Ευβοίας (8.8 mm).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου