23.2.18

«Συνθήκες γαλέρας» στον χώρο του θεάματος καταγγέλλουν ηθοποιοί, σκηνοθέτες

Η καθιέρωση συλλογικών κανονιστικών ρυθμίσεων στον χώρο του θεάματος, του ακροάματος και του θεάτρου είναι ο στόχος του υπουργείου Εργασίας.

Αυτό δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανδρέας Νεφελούδης, με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των εργαζομένων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος-Ακροάματος, καθώς και με εκπροσώπους θεατραρχών.
Όπως σημείωσε ο κ. Νεφελούδης, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν συνθήκες γαλέρας στο συγκεκριμένο χώρο.
«Είναι ένα σύστημα, χωρίς κανόνες και αρχές» παραδέχεται ο γγ του υπουργείου, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η εργοδοτική οργάνωση έχει διαλυθεί εδώ και καιρό, με αποτέλεσμα να μην καθίσταται δυνατόν να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ των μερών.
«Επειδή έχει διαλυθεί η εργοδοτική οργάνωση, δεν υπάρχουν κανόνες στις εργασιακές σχέσεις στο χώρο του θεάματος-ακροάματος.
Αυτό λειτουργεί αρνητικά στο να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας» σχολίασε ο κ. Νεφελούδης, συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχει κανονισμένο πλαίσιο.
Παράλληλα, ο κ. Νεφελούδης τόνισε ότι στόχος είναι να μπουν κανόνες στο χώρο του θεάματος, του θεάτρου και του ακροάματος, οι οποίοι θα ρυθμίζουν τις εργασιακές σχέσεις και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τους μισθούς, τα ωράρια και άλλα.
«Το πρώτο βήμα είναι να κινηθούμε συναινετικά και να ρυθμιστεί το τοπίο. Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να υπάρξουν γραπτές προτάσεις και υπομνήματα και, κατόπιν, να εξετάσουμε πώς θα προχωρήσουμε» υπογράμμισε ο κ. Νεφελούδης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου