23.2.18

Φίλιππος Ηλιάδης: Υπάρχει άμεση ανάγκη να βρεθεί ένα κίνημα με ξεκάθαρους στόχους ! ! !

Η Ελλάδα οδηγείται σε κρίσιμες και ιστορικές αποφάσεις μέσα σε ένα κλίμα εκβιασμών από ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΗΠΑ. Οδηγείται σε αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί για εμάς, χωρίς εμάς !

Είναι μια μεγάλη νίκη για αυτούς να σέρνουν στην κυριολεξία την κυβέρνηση μιας χώρας όπως η Ελλαδα να ακολουθήσει αυτές τις αποφάσεις.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι μια χώρα που έχει παραχωρήσει ακόμα και την εθνική της ανεξαρτησία στους δανειστές της δεν έχει και πολλά περιθώρια . Το μόνο όπλο που της απομένει είναι ο Ελληνικός λαός που πρέπει να ορθώσει ενωμένος το ανάστημά του.

Οι χειρισμοί του Σκοπιανού προβλήματος από την κυβέρνηση ήταν ατυχείς από την αρχή . 
Αντί να γίνει άμεση σύγκληση ενός συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, διευρυμένου, το οποίο θα συμπεριελάμβανε και προσωπικότητες, ακολουθήθηκε μια μυστική διπλωματία με διαρροές.
Αντί λοιπόν να επιδιώξουν μια ευρύτερη συναίνεση προσπάθησαν να καρπωθούν κομματικά οφέλη, έβαλαν το δικό τους συμφέρον πάνω από τη Μακεδονία, πάνω από το εθνικό συμφέρον.
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση συγκρούονται, αδιαφορώντας για τη χώρα. Το πάθος τους για την εξουσία και το προσωπικό οικονομικό όφελός τους είναι πάνω από ό,τι συμφέρει την Πατρίδα και τον λαό της.

Γιατί κανένας από αυτούς , ακόμη ακόμη και από αυτούς που διοργάνωσαν τα συλλαλητήρια, δεν τολμούν να μας δείξουν τον υπεύθυνο αυτής της νέας κρίσης για το όνομα των γειτόνων;
Ακόμη και οι δυνάμεις λοιπόν που κάλεσαν το συλλαλητήριο έκρυψαν τον πραγματικό υπεύθυνο και προσπάθησαν να κατευθύνουν την οργή του κόσμου σε κατευθύνσεις που συνέφεραν αυτούς τους ίδιους και όχι σε ένα δρόμο που θα βοηθούσε σε μια λύση .

Υπάρχει άμεση ανάγκη φίλοι μου (και καλά θα κάνετε να το καταλάβετε άμεσα) να βρεθεί ενα κίνημα με ξεκάθαρους στόχους που θα το αγκαλιάσει όλος ο λαός και που θα καταγγείλει τις δυνάμεις που σέρνουν την κυβέρνηση σε μια επώδυνη για την χώρα μας λύση.
Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε σαν λαός να είμαστε αποδέκτες καταστάσεων και να κάνουμε μια αρχή ως δημιουργοί !
Αν δεν το πετύχουμε αυτό οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και πάντα σε βάρος της χώρας μας και του λαού μας.

Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και απέναντι στους γείτονες και φίλους μας Σκοπιανους. 
Να τους πούμε ότι ένας λαός σαφώς και μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται, όταν όμως ετεροπροσδιορίζεται χάνει την επαφή με την πραγματικότητα, χάνει την επαφή με τη δική του ιστορία και βαδίζει σε σκοτεινά μονοπάτια

Πρέπει να τους πούμε χωρίς περιστροφές να ξεχάσουν τη λέξη Μακεδονία με οποιαδήποτε μορφή και να βρουν ένα όνομα που να προσδιορίζει την δική τους ιστορία , τη δική τους γλώσσα , τα δικά τους ήθη και τα έθιμα , τις δικές τους παραδόσεις και ταυτόχρονα τη θέλησή τους για μια ειρηνική συνύπαρξη με όλους τους γείτονές τους.

Φίλιππος Αλεξ. Ηλιάδης

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου