14.2.18

Θα διαπραγματευτείς και τα Ίμια Αλέξη;

Το πρόβλημα είναι που ο ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ και περισσότερο των ΑΝΕΛ δεν ξέρει που είναι τα Ίμια.
 Όπως επίσης αγνοεί και την ύπαρξη του www.marinetraffic.com που δείχνει την κίνηση των πλοίων σε όλη τη γη, σε πραγματικό χρόνο. 
Διαφορετικά, θα καταλάβαινε πως όταν ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος επιδεικνύει την άνεσή του στις πατριωτικές εκδρομές, τα τουρκικά πλοία έχουν κυκλώσει την περιοχή. 
Θα είχε συνειδητοποιήσει επίσης, ότι εδώ και πολύ καιρό, δεν πετάει ούτε ελληνικός γλάρος πάνω από το "ελληνικό έδαφος" των βραχονησίδων.
Πώς μας προέκυψαν όλα αυτά; Aπό τον αγέρωχο και απαράμιλλο εθνικό μας οίστρο. Αρχής γενομένης από εκείνον τον απίθανο "εθνεγέρτη" δήμαρχο της Καλύμνου που σήκωσε πρώτος τη σημαία στα Ίμια και φτάνοντας μέχρι τον σημερινό "αδιαπραγμάτευτο" υπουργό μας. Ο μεν πρώτος λογικά, δεν πρέπει να κοιμάται τα βράδια, αφού πήρε στο λαιμό του τρία νέα παιδιά και ο δεύτερος καλά κάνει και κρύβεται γιατί, όπως δείχνουν τα γεγονότα, παρέδωσε στους Τούρκους τα Ίμια...

Απλά να θυμίσω ότι πριν υψωθεί η γαλανόλευκη στο "ελληνικό έδαφος", οι Έλληνες ψαράδες ψάρευαν ελεύθερα και οι Έλληνες βοσκοί είχαν το κοπάδι τους στα νησάκια. Με λίγα λόγια, προτού κάνουν την εμφάνισή τους οι γνήσιοι και αυθεντικοί "υπερασπιστές" του έθνους, κανένας Τούρκος δεν είχε ασχοληθεί με την διεκδίκηση των Ιμίων. 
Αντίθετα, εξαιτίας της ανοησίας ενός νάρκισσου δημάρχου παραλίγο να οδηγηθούμε σε πόλεμο και για χάρη ενός ανεύθυνου υπουργού, τα τουρκικά πλοία είναι έτοιμα να αγκυροβολήσουν στο "Kardak"...
Μια άλλη διάσταση είναι η διαφορετική ευαισθησία του κατά τα άλλα ανένδοτου ελληνικού λαού ο οποίος πρόσφατα, "πήρε τα όπλα" εναντίον της FYROM ενώ για την Τουρκία φαίνεται ότι απώλεσε τον ηρωισμό του. Δεν ξέρω αν πρόκειται για δειλία ή για τη συνηθισμένη αδυναμία αντίληψης του πραγματικού κινδύνου που μας κατατρύχει διαχρονικά...
Σε κάθε περίπτωση, όμως, τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορεί να συγκριθεί με τις τεράστιες ευθύνες που βαρύνουν την κυβέρνηση και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι δε φανερό ότι στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης ξεκινάει μία περίοδος ισορροπίας του τρόμου. 
Ένας μαραθώνιος αντιπαραθέσεων μεταξύ Τουρκίας, Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, με εμπλεκόμενες τις χώρες που οι εταιρείες τους συμμετέχουν στις γεωτρήσεις.
Μπροστά λοιπόν, σ΄αυτή την επικίνδυνη περίοδο, είναι σε θέση η ελληνική διοίκηση να εξασφαλίσει την προστασία της χώρας μας; Διαθέτει τις διαβεβαιώσεις και τις δικλείδες ασφαλείας από Αμερικανούς και Ευρωπαίους, ώστε να μην υπάρξουν συνθήκες εμπλοκής από λάθος ή προβοκάτσια των Τούρκων;
Ως τώρα, τα δείγματα δεν είναι καλά. 
Ήδη φαίνεται ότι "de facto", τα Ίμια δεν ανήκουν πια στην Ελλάδα.
 Kαι ας ελπίσουμε ότι οι Τούρκοι δεν θα το τραβήξουν, αποβιβάζοντας στρατιώτες στο έδαφός τους. 
Επιπλέον, είναι τόση η πρεμούρα της κυβέρνησης για πολιτική επικράτηση στο εσωτερικό, που είναι ικανοί να κάνουν το μεγαλύτερο λάθος στο εξωτερικό. Η υποσχετική εν τω μεταξύ για επίλυση του Σκοπιανού μπορεί να αποπροσανατολίσει ολόκληρο τον διπλωματικό μηχανισμό από τον πραγματικό κίνδυνο που είναι οι Τούρκοι.
Πολύ φοβάμαι ότι δεν έχουμε μπλέξει άσχημα μόνο στην οικονομία μας. 
Πολύ φοβάμαι ότι ο Αλέξης θα διαπραγματευτεί και την υπόθεση των Ιμιών...
 
Ανδ. Ζαμπούκας-liberal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου