31.5.18

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Στο αρχείο η υπόθεση του Ιατρού που κατηγορήθηκε για παράνομες συνταγογραφήσεις

Στο αρχείο τέθηκε μετά από απόφαση του Δ.Σ του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Μεσσηνίας η υπόθεση του Ορθοπαιδικού ιατρού που είχε κατηγορηθεί για παράνομες συνταγογραφήσεις 
 
Το Δ.Σ έκρινε ότι  δεν συντρέχει σπουδαίος λόγος καταγγελείας της σύμβασης του κ. Χριστόπουλου Κωνσταντίνου Επικουρικού Ιατρού με ειδικότητα Ορθοπεδικής της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, πλην όμως η συμπεριφορά του ελεγχόμενου Ιατρού εμπίπτει σε παραμέληση των επιστημονικών του καθηκόντων ως προς την τέλεση της πράξης για την οποία κρίνονται επαρκείς οι προβαλλόμενοι ισχυρισμοί του Ιατρού ότι οι συνταγογραφήσεις αφορούσαν υπαρκτά πρόσωπα και υπάρχει υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών,
 
Η Απόφαση όπως δημοσιεύθηκε στην "ΔΙΑΥΓΕΙΑ"

Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η         ΔΗ Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α
6η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-
ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ-ΗΠΕΙΡΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
23/20.11.2017
Του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας


ΘΕΜΑ: 7         << Eπί του με αρ. πρωτ. ΕΜΠ. 652/04.10.2017 του Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. αναφορικά με πειθαρχικό έλεγχο του Χριστόπουλου Κων/νου, Επικουρικού Ιατρού Ορθοπεδικής.>>


Σχετικά με το θέμα αυτό ο Νομικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Αρχοντής θέτει υπόψη των μελών τα κάτωθι:

1)    Την με αρ. 16/28.08.2017 (Θ-4) απόφαση του .Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας.

2)    Το με αρ. πρωτ. 18239/14.09.2017 έγγραφο προς το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, για την 6η ΥΠΕ Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας και του Αντίστοιχους φορείς που υπάγονται σ΄αυτή, με το οποίο διαβιβάστηκε η ανωτέρω απόφαση με αρ. 16/28.08.2017 (Θ-4) για τις δικές τους ενέργειες.

3)    Το με αρ. πρωτ. ΕΜΠ 652/04.10.2017 έγγραφο της 6ης ΥΠΕ με το οποίο επιστρέφεται το με αρ. πρωτ. 18239/14.09.2017 έγγραφο της υπηρεσίας μας καθώς και τα έγγραφα που εμπεριέχονται σ΄αυτό, λόγω αρμοδιότητας.

4)    Την από 26/04/2016 Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου του Επικουρικού Ιατρού Χριστόπουλου Κωνσταντίνου, χρονικής διάρκειας 24 μηνών.

Κατόπιν των ανωτέρω ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ ότι δεν συντρέχει σπουδαίος λόγος καταγγελείας της σύμβασης του κ. Χριστόπουλου Κωνσταντίνου Επικουρικού Ιατρού με ειδικότητα Ορθοπεδικής της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, πλην όμως η συμπεριφορά του ελεγχόμενου Ιατρού εμπίπτει σε παραμέληση των επιστημονικών του καθηκόντων ως προς την τέλεση της πράξης για την οποία κρίνονται επαρκείς οι προβαλλόμενοι ισχυρισμοί του Ιατρού ότι οι συνταγογραφήσεις αφορούσαν υπαρκτά πρόσωπα, υπάρχει υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και ως εκ τούτου να τεθεί η υπόθεση στο Αρχείο.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Γεώργιος Μπέζος ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ όπως το Συμβούλιο εγκρίνει την καταγγελία της Σύμβασης του ανωτέρω Επικουρικού Ιατρού με τη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας.

Το .Σ. αφού έλαβε υπόψη του όλα τα ανωτέρω καθώς επίσης τις διατάξεις: Α) Του Οργανισμού του Νοσοκομείου Β. . 31/1-20/2/56 (ΦΕΚ 69/Α/56) καθώς τροποποιήθηκε - συμπληρώθηκε μεταγενέστερα και αναμορφώθηκε με την αρ. Υ4α/οικ. 121798/12 (ΦΕΚ 3477/31.12.2012 Τεύχος Δεύτερο)

Σελ. 2

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 23/20.11.2017


απόφαση των Υπουργών Οικονομικών – Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης-Υγείας.

Β)    Του    Οργανισμού    του    Γενικού    Νοσοκομείου        Κέντρου    Υγείας

Κυπαρισσίας αρ. Α3β/οικ.4786/87 (ΦΕΚ 170/Β/1987) απόφαση του Υπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοιν.Ασφαλίσεων καθώς τροποποιήθηκε – συμπληρώθηκε και αναμορφώθηκε μεταγενέστερα.

Γ) Την με αρ. Υ4α/οικ. 123890/2012 (ΦΕΚ 3499/31.12.2012 Τεύχος Δεύτερο)
απόφαση  των  Υπουργών  Οικονομικών    Διοικητικής  Μεταρρύθμισης  και
Ηλεκτρονικής    Διακυβέρνησης-Υγείας,       σχετικά     με     τον       Ενοποιημένο
Οργανισμό    του    Γενικού    Νοσοκομείου    Καλαμάτας     και     του    Γενικού
Νοσοκομείου –Κ.Υ. Κυπαρισσίας.
Δ) Του Ν. 3329/2005.
Ε) Του Ν.3527/2007.
Και μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων κατά την οποία:

·       Ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου κ. Μπασάκος Παν/της τάσσεται με την εισήγηση του Προέδρου του Συμβουλίου,

·       Τα μέλη κ. Ασημακόπουλος Ιωάννη, κ. Μπακολέα Στυλιανή, κ. Μπαρμπετσέας Δημήτριος, κ. Μάλλιου Χρυσάνθη, κ. Τσιλίκας Δημήτριος, κ. Ζέρβα Αγγελική και κ. Λιακέα Γεωργία προτείνουν να τεθεί η υπόθεση στο Αρχείο, σύμφωνα και με την ανωτέρω εισήγηση του Νομικού Συμβούλου κ. Χρήστου Αρχοντή
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Όπως τεθεί η υπόθεση στο Αρχείο διότι δεν συντρέχει σπουδαίος λόγος καταγγελείας της σύμβασης του κ. Χριστόπουλου Κωνσταντίνου Επικουρικού Ιατρού με ειδικότητα Ορθοπεδικής της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, πλην όμως η συμπεριφορά του ελεγχόμενου Ιατρού εμπίπτει σε παραμέληση των επιστημονικών του καθηκόντων ως προς την τέλεση της πράξης για την οποία κρίνονται επαρκείς οι προβαλλόμενοι ισχυρισμοί του Ιατρού ότι οι συνταγογραφήσεις αφορούσαν υπαρκτά πρόσωπα και υπάρχει υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, μειοψηφούντων του Προέδρου κ. Μπέζου Γεωργίου και του Αντιπροέδρου κ. Μπασάκου Παναγιώτη.
 
 
Σημείωση Newsmessinia 
Οι κατηγορίες εναντίον του Ιατρού  είχαν δημοσιευθεί στην "ΔΙΑΥΓΕΙΑ"  απ΄όπου αντλήσαμε τα στοιχεία .
Με την νεώτερη ανάρτηση στην "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" με την οποία τίθενται  στο αρχείο οι εναντίον του κατηγορίες ζητούμε συγνώμη για την επιστημονική ,επαγγελματική και ηθική αναστάτωση που του προκαλέσαμε

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου