2.6.18

Ποιοι δικαιούνται την επιδότηση για γρήγορο ίντερνετ

Σε ισχύ τέθηκε, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτση, του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά και του υπουργού Παιδείας Κων. Γαβρόγλου η δράση “Κουπόνι Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας”, συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, που αποσκοπεί στην αύξηση της ζήτησης για υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας από ιδιώτες μέσω παροχής κουπονιού voucher.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το προσεχές διάστημα, θα εκδοθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος – οδηγός δράσης με τον οποίο θα καθορίζονται οι αναλυτικοί όροι υλοποίησης και ολοκλήρωσης της δράσης.
Με άλλα λόγια, οι λεπτομέρειες της δράσεις και οι αναλυτικές προϋποθέσεις για ένταξη των δικαιούχων σε αυτή, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα  www.sfbb.gr, η οποία, για την ώρα, παραμένει ανενεργή.
Ωφελούμενοι
Πάντως, σύμφωνα με την απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων, ωφελούμενοι της δράσης είναι όλοι οι πολίτες (φυσικά πρόσωπα περιλαμβανομένων και των επιτηδευματιών), υπό συγκεκριμένα κριτήρια, που επιθυμούν να αποκτήσουν μια SFΒΒ_Υπηρεσία (1 play, double play, triple play κτλ) σε οποιαδήποτε από τις περιοχές όπου αυτή προσφέρεται.
Οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν μέσω ενός και μόνο κουπονιού (ηλεκτρονικό ή / και εκτυπώσιμο), μία SFΒΒ_Υπηρεσία εκ των δημοσιευμένων και εγκεκριμένων προσφορών των τηλεπικοινωνιακών παροχών, που έχουν πιστοποιηθεί στο Πληροφοριακό Σύστημα της δράσης.
Αναλυτικότερα, αποκτούν διαδικτυακή σύνδεση υπερυψηλής ταχύτητας, με επιδότηση 13 ευρώ το μήνα, για διάστημα 24 μηνών και εφάπαξ σύνδεση, με επιδότηση του κόστους (48€).
Το πρώτο βήμα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ο ενδιαφερόμενος, να δει, μέσω της ιστοσελίδας της δράσης, αν στη διεύθυνση ενδιαφέροντός του προσφέρονται SFΒΒ_Υπηρεσίες, εάν έχει, δηλαδή, αναπτυχθεί η κατάλληλη υποδομή.
Σε αυτή την περίπτωση, θα μπορεί να δει όλες τις προσφορές SFΒΒ_Υπηρεσιών από όλους τους Τηλεπικοινωνιακούς Παρόχους στην εν λόγω διεύθυνση (σε διαφορετική περίπτωση ο ενδιαφερόμενος θα ενημερώνεται ότι στη διεύθυνση ενδιαφέροντός του δεν προσφέρονται SFΒΒ_Υπηρεσίες), και να εντοπίσει τη συγκεκριμένη Προσφορά που τον ενδιαφέρει, με αποκλειστικό κριτήριο τις ανάγκες ή/και τις δυνατότητές του, σύμφωνα με τα προσωπικά του κριτήρια.
Στη συνέχεια, με χρήση των διαπιστευτηρίων (username/ password) του πληροφοριακού συστήματος “TAXISNET” της ΑΑΔΕ θα μπορεί, εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας της δράσης, να εκδώσει τον μοναδικόκωδικό του SFBB_voucher που του αντιστοιχεί και θα του αποσταλεί μέσω e-mail. Από τη στιγμή αυτή και έπειτα καθίσταται ωφελούμενος της δράσης.
Στη συνέχεια, οι ωφελούμενοι, αφού επιλέξουν τον Τηλεπικοινωνιακό Πάροχο και την Προσφορά SFΒΒ_Υπηρεσίας που επιθυμούν, μπορούν να προβούν σε εξαργύρωση του SFBB_voucher με το συγκεκριμένο και μοναδικό κωδικό του.
Η ενεργοποίηση των SFBB_vouchers θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι και την 31η Μαρτίου 2019, η δε λήξη της επιδοτούμενης περιόδου δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 24 μήνες από την ενεργοποίησή τους.
Μέσω της Δράσης επιτυγχάνεται:
– Η τόνωση της ζήτησης, που στοχεύει στη μεγιστοποίηση της χρήσης των διαθέσιμων ευρυζωνικών λύσεων, προκειμένου να γεφυρωθεί το μακροχρόνιο (και παγκοσμίως αναγνωρισμένο) ψηφιακό χάσμα στην Ελλάδα και να τεθεί η Ελλάδα σε θέση σχετικής ισοτιμίας με τους εταίρους της, στην ΕΕ.
– Η δημιουργία μιας αρχικής βάσης (early adopters) για την υιοθέτηση NGA υπηρεσιών στην ελληνική αγορά προκειμένου, να βοηθήσει στην εξοικείωση των καταναλωτών με αυτές τις υπηρεσίες, να ωθήσει τους Παρόχους λιανικής στη διαμόρφωση σχετικών προϊόντων σε ευρεία κλίμακα και να ενθαρρύνει τον ανταγωνισμό.
-Μέγιστο όφελος για τους οικιακούς καταναλωτές, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργηθούν και διατεθούν υπηρεσίες SFBB, με πραγματική ταχύτητα καθόδου τουλάχιστον 100Mbps.

capital.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου