1.6.18

Κουτρουμάνης: Έρχονται δραματικές μειώσεις στις συντάξεις

Η κυβέρνηση αρνείται να ενημερώσει τους συνταξιούχους, ακριβώς επειδή οι μειώσεις στις συντάξεις που επέρχονται από 1/1/2019 σε συνέχεια όσων προηγήθηκαν, είναι δραματικές». 
Αυτό αναφέρει ο πρώην υπουργός Εργασίας και γραμματέας του Τομέα Κοινωνικής Ασφάλισης του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Κουτρουμάνης, σε αναλυτική ανακοίνωσή του για την επικείμενη μείωση των συντάξεων.
Όπως σημειώνει ο πρώην υπουργός, «εάν αφαιρέσουμε τους συνταξιούχους του ΟΓΑ, για τους οποίους δεν προβλέπεται επανυπολογισμός των συντάξεών τους, στους υπόλοιπους συνταξιούχους το 65% θα έχει μειώσεις που φθάνουν μέχρι και τις τρεις συντάξεις τον χρόνο».
Ο κ. Κουτρουμάνης προσθέτει ότι οι νέες συντάξεις που υπολογίζονται από την αρχή με τον ασφαλιστικό νόμο 4387/2016 παρουσιάζουν μειώσεις, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν το 30%.
«Το τρίτο μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επέβαλε τις μεγαλύτερες μειώσεις στις συντάξεις, σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα μνημόνια, και οδηγεί σε ακραία φτωχοποίηση τους συνταξιούχους μετά και την κατάργηση του ΕΚΑΣ, με το οποίο διαμορφωνόταν ένα εγγυημένο εισόδημα άνω των 600 ευρώ για τους συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα. 
Σήμερα, το κατώτατο όριο με την εθνική σύνταξη και το ανταποδοτικό ποσό δεν ξεπερνάει τα 400 ευρώ» τονίζει και υποστηρίζει πως «η τελευταία πράξη, την οποία σχεδιάζει η κυβέρνηση για την εξαπάτηση των συνταξιούχων, είναι η προεκλογική παροχή προσωρινού επιδόματος που την ονομάζει ως δήθεν καταβολή της 13ης σύνταξης. Ενώ αποσιωπά το γεγονός ότι οι συνταξιούχοι έχουν χάσει τρεις συντάξεις μέχρι τώρα».
Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εργασίας, «εάν η κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να αντιμετωπίσει το τεράστιο νέο πρόβλημα του ασφαλιστικού, το οποίο δημιούργησε με την πλήρη αποδόμηση του συστήματος, με τις υπέρογκες αυξήσεις στις εισφορές για μεγάλη μερίδα επαγγελματιών και αγροτών και τη μετατροπή των συντάξεων σε επιδόματα, θα έπρεπε να προχωρήσει σε συνολική αντικατάσταση του νόμου Κατρούγκαλου και όχι να εμπαίζει τους συνταξιούχους με τη δήθεν αποτροπή των νέων μειώσεων που έρχονται από 1/1/2019».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου