31.5.18

ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Ολοκλήρωση δράσης Ρομποτικής κι Αυτοματισμών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της δράσης Ρομποτικής και Αυτοματισμών που συνδιοργάνωσαν το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Ποσοτικής Ανάλυσης Δεδομένων του ΤΕΙ Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Διεύθυνση Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου με την υποστήριξη του δίαυλου καινοτομίας «Ο Σπόρος». Η προσπάθεια είχε ως στόχο, πέραν από τη διάδοση της ρομποτικής και των αυτοματισμών, τη σύμπραξη όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Παράλληλα, έγινε προσπάθεια στο πλαίσιοτης δράσης, να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων πέραν αυτών της πληροφορικής, στόχος που επετεύχθη.

Στη δράση συμμετείχαν 20 εκπαιδευτικοί Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι αφού  επιμορφώθηκαν στην ανοιχτή πλατφόρμα Arduino σε δύο κύκλους σεμιναρίων που έγιναν το Μάρτιο του 2018, σε μία ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 παρουσίασαν τις εργασίες που πραγματοποίησαν στο διάστημα που μεσολάβησε.

Οι εκπαιδευτικοί υλοποίησαν εξαιρετικές κατασκευές που περιλάμβαναν μεταξύ άλλων τις εργασίες: υλοποίηση λειτουργίας ανελκυστήρα, υλοποίηση της μηχανής Atwood, αισθητήρα παρκαρίσματος, υλοποίηση φωτεινού σηματοδότη, αισθητήρες μέτρησης περιβαλλοντικών μεταβλητών, παιχνίδια αλληλεπίδρασης και εφαρμογές InternetofThings.

Τη μεγαλύτερη έκπληξη επεφύλαξε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας,πολυπληθής αντιπροσωπεία του οποίου, μετέφερε και παρουσίασε μακέτα διαστάσεων 2,5mx1m,στην οποία αποτυπωνόταν επιχείρηση με την ονομασία «Πάρκο ΣΔΕ»και στην οποία οι μαθητές προτίθενται να εφαρμόσουν αυτοματισμούς με την πλατφόρμα Arduino!

Κάθε εκπαιδευτικός παρουσίασε στο κοινό ολοκληρωμένη την εργασία που πραγματοποίησε, καθώς και πολυμεσικό υλικό από τις διαδικασίες κατασκευής, ενώ όλοι συμφώνησαν πως η δράση θα πρέπει να έχει και συνέχεια.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς για τα εξαιρετικά αποτελέσματα, καθώς και όλους όσους συμμετείχαν, σε μια δράση που ελπίζουμε ότι θα έχει συνέχεια. Δίνουμε από τώρα ραντεβού για τον επόμενο Σεπτέμβριο με περισσότερη καινοτομία και συνεργασίες,μεταξύ φορέων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου