" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

3.5.18

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Σύμμαχο την επίτροπο βρήκαν τα ....κουνούπια

Πέσαμε σε ....φιλόζωο επίτροπο !!!
 
Στον αέρα βρίσκεται η καταπολέμηση των κωνωποειδών σε αστικές περιοχές
της Μεσσηνιας, καθώς με Πράξη της Επιτρόπου, «κωλύεται η υπογραφή του
σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης» της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας με τους 6 Δήμους της Μεσσηνίας για την τριετία 2018-2020.

Για το θέμα αυτό η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας ενημερώνει τους πολίτες ότι :

Σε σύσκεψη των 6 Δημάρχων του Νομού Μεσσηνίας με τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη είχαν αποφασιστεί:
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου από μόνη της σε συνεργασία με το «Πελοπόννησος Α.Ε.» εκτελεί ως αρμόδια το περιαστικό κομμάτι της καταπολέμησης των κουνουπιών για την τριετία 2018-2020, για όλη την Πελοπόννησο.
Οι 6 Δήμοι της Μεσσηνίας ως αρμόδιοι για το αστικό κομμάτι, συμφωνήθηκε να εκτελέσουν την καταπολέμηση των κουνουπιών με Προγραμματική Σύμβαση ύψους 369.000,00€ με την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας ΑΑΕ ΟΤΑ για την ίδια περίοδο 2018-2020. Η Προγραμματική Σύμβαση υποβλήθηκε στις 12-03-2018 για προσυμβατικό έλεγχο. Στις 30-04-2018 μας κοινοποιήθηκε η πράξη της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου με το σκεπτικό της οποίας κωλύεται η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης.

Επειδή όμως η υπόθεση της καταπολέμησης των κωνωποειδών είναι υψίστης σημασίας θέμα για την δημόσια υγεία, ενημερώνουμε ότι η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας ΑΑΕ ΟΤΑ θα ασκήσει άμεσα προσφυγή, όπως προβλέπει η νομοθεσία στο VI Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μέσα στις νόμιμες προθεσμίες για να επιτύχει την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης.

Παράλληλα και στο διάστημα που δεν θα υλοποιείται η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Αναπτυξιακής Μεσσηνίας ΑΑΕ ΟΤΑ και των 6 Δήμων της Μεσσηνίας, ήδη εδώ και ένα μήνα περίπου, έχει ζητηθεί από τους Δήμους της Μεσσηνίας και έχει δοθεί η συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία καθ΄υπέρβασιν της αρμοδιότητάς της και στο πλαίσιο της συνεργασίας και αλληλεγγύης με την Α΄βάθμια αυτοδιοίκηση κάνει καταπολέμηση και στο αστικό κομμάτι μέχρις ότου επιλυθεί το ζήτημα από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου