7.6.18

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ !!! Μεγάλος ο κίνδυνος για πυρκαγιές αύριο στην Μεσσηνία

ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕ ΔΥΟ ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ 
 
Έμφαση στην πρόβλεψη και πρόληψη των πυρκαγιών και των συντονισμένων ενεργειών για την αντιμετώπισή τους, δίνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και στο πλαίσιο αυτό, ήδη έχει αναπτυχθεί στην Δυτική Πελοπόννησο ένα βαρέως τύπου ελικόπτερο, ενώ ένα ακόμα αναμένεται αύριο Παρασκευή 8 Ιουνίου να κατευθυνθεί στην περιοχή καθώς έχει κηρυχθεί από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας περιοχή υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς. 
 
 Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για την Περιφέρεια Πελοποννήσου (Μεσσηνία), την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία) και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη).

Ενημερώνοντας τα μέλη της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας είπε ότι στον φετινό σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος θα συμβάλλουν και ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και drones διαφόρων τύπων, ενώ εστίασε στην σημασία του συντονισμού ενεργειών και από αέρος. Μάλιστα, όπως είπε, οι μεγάλες πυρκαγιές του 2007 οφείλονταν σε έναν μεγάλο βαθμό σε έλλειψη συντονισμού. Αίσθηση δε προκάλεσαν οι διαπιστώσεις του κ. Τόσκα για τους εμπρησμούς. Όπως είπε, το μεγαλύτερο μέρος των πυρκαγιών είναι από εμπρησμούς, είτε για καταπατήσεις είτε από λάθη. Έτσι, μαζί με τα πυροσβεστικά κλιμάκια επιχειρεί πλέον και το κλιμάκιο διερεύνησης πυρκαγιών. Όπως έγινε στις πρόσφατες πυρκαγιές του περασμένου Απριλίου, όπου το ανακριτικό κλιμάκιο συνέλαβε τους δράστες. Μάλιστα προανήγγειλε ότι «σύντομα θα ακούσετε κάποιες περιπτώσεις περσινές που θα αποτρέψουν επίδοξους εμπρηστές».

«Πιστεύουμε πάρα πολύ στο έργο του ανακριτικού τμήματος του Πυροσβεστικού Σώματος», υπογράμμισε, ενώ αναφερθείς στα θέματα συντονισμού τόνισε ότι «μπορεί να έχεις πάρα πολλά μέσα και δυνάμεις, αλλά χωρίς συντονισμό μπορεί να προκληθεί μεγαλύτερο κακό». Ακόμα, ο κ. Τόσκας τάχθηκε υπέρ της ίδρυσης πυροσβεστικών σταθμών σε μεγαλύτερα υψόμετρα, αν και όπως είπε, δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουν τον ίδιο βαθμό επικινδυνότητας. Επίσης, είπε ότι «ευνοούμε την ίδρυση εθελοντικών κλιμακίων και ομάδων σε απομονωμένα μέρη που θα φτιαχτούν από τους δήμους». «Δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν κρίσιμες καταστάσεις μόνο με τον κρατικό μηχανισμό», παραδέχθηκε, ενώ είπε ότι έχει προχωρήσει η συνεργασία με Γαλλία και ΗΠΑ (με τις αρχές της Καλιφόρνια) για επιχειρησιακά θέματα αντιμετώπισης των πυρκαγιών, με έμφαση στον συντονισμό των ενεργειών.



πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου