7.6.18

Συνταξιούχος καθηγήτρια μήνυσε τον Κοτζιά για εσχάτη προδοσία

Σκληραίνουν τη στάση τους για το Σκοπιανό οι μακεδονικές ενώσεις.
Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια (που έγιναν χθες σε 23 πόλεις της Ελλάδας) για την ελληνικότητα του όρου «Μακεδονία», η συντονίστρια των Παμμακεδονικών Οργανώσεων Υφηλίου Νίνα Γκατζούλη κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά ενώπιον της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Κοζάνης με την οποία ζητεί να κινηθεί διαδικασία σε βαθμό κακουργήματος κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας!
Η μηνυτήρια αναφορά της κυρίας Γκατζούλη έρχεται έπειτα από εκείνη του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μακεδονικών Συλλόγων, στην οποία ο Γιώργος Τάτσιος κατηγορούσε τον Ελληνα ΥΠΕΞ για εθνική μειοδοσία.
Η Ελληνοαμερικανίδα συνταξιούχος καθηγήτρια από το Πεντάλοφο Κοζάνης, η οποία δίδαξε Νεοελληνική Γλώσσα και Ιστορία στο πανεπιστήμιο New Hampshire, στην αναφορά που θέτει στην κρίση της εισαγγελέως λέει ότι η δραστηριότητα του κ. Κοτζιά στο Σκοπιανό ζήτημα μέχρι στιγμής δείχνει ότι «είναι αποφασισμένος να παραχωρήσει το όνομα της Μακεδονίας για χρήση στο κράτος των Σκοπίων, παρά την εκπεφρασμένη, αντίθετη προς τούτο, λαϊκή βούληση».
Συμπληρώνει, δε, πως όλες οι τοποθετήσεις του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, «με σημαντικότερη την τελευταία, στην οποία δήλωσε ότι ‘‘κλείδωσε η συμφωνία’’, παραχωρεί το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια και αυτό εξ ονόματος του ελληνικού λαού, χωρίς να έχει την ειδική προς τούτο εξουσιοδότηση». Γι' αυτούς τους λόγους η κυρία Γκατζούλη ζητεί να διερευνηθεί αν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης και αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας από τον κ. Κοτζιά για τον καταλογισμό ποινικών ευθυνών.
«Ζητούμε από τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών να λάβει υπ' όψιν του τον ελληνικό λαό και τις προσπάθειες των Ελλήνων Μακεδόνων, οι οποίες εκδηλώθηκαν όχι μόνο στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών, αλλά και στις δημόσιες διαβουλεύσεις και στις αποφάσεις που έλαβαν περίπου 50 δήμοι στη Μακεδονία εναντίον της σύνθετης ονομασίας» ανέφερε, μιλώντας αποκλειστικά στην «Espresso», η συντονίστρια των Παμμακεδονικών Οργανώσεων Υφηλίου, που πρωτοστάτησε στη διοργάνωση των δύο μεγάλων συλλαλητηρίων, στη Θεσσαλονίκη και στην πλατεία Συντάγματος. Αν και δεν συμμετείχε στις χθεσινές κινητοποιήσεις για τη Μακεδονία, λέει πως τις στηρίζει: «Δεν είμαστε διοργανωτές, αλλά τις στηρίζουμε 100%. Κουβαλάμε την Ελλάδα στην καρδιά μας, στο “είναι” μας, όπου κι αν βρισκόμαστε» κατέληξε.
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της κυρίας Γκατζούλη, Βασίλης Τζιούτζιας, από την πλευρά του δήλωσε: «Η κυρία Αικατερίνη Γκατζούλη, συντονίστρια των Παμμακεδονικών Οργανώσεων Υφηλίου, μου έδωσε την ειδική εντολή και πληρεξουσιότητα, καθορίζοντας μάλιστα επακριβώς το περιεχόμενο της εντολής, να υποβάλω στην κυρία εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νικολάου Κοτζιά. Οπως είναι γνωστό, σύμφωνα με το άρθρο 40 ΚΠΔ, ακόμη και ιδιώτες οφείλουν στις συγκεκριμένες περιπτώσεις που προβλέπονται από τον νόμο, αν αντιληφθούν οι ίδιοι αξιόποινη πράξη που διώκεται αυτεπαγγέλτως, να την αναγγείλουν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών υποβάλλοντας σχετική αναφορά».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου