9.6.18

Ο Αμπιντάλ της Μπάρτσα στην αγαπημένη του Ελλάδα παρέα με τον Ισά στην Costa Navarino

Ο νέος υπεύθυνος μεταγραφών της Μπαρτσελόνα Έρικ Αμπινταλ με τον πρώην τεχνικό διευθυντή του Ολυμπιακού Πιερ Ίσα στο Costa Navarino στη Μεσσηνία

Πριν από ένα 24ωρο η Μπαρτσελόνα, μέσω social media, ανακοίνωσε ότι ο Ερίκ Αμπιντάλ είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής της ομάδας και βασικός υπεύθυνος για τις μεταγραφές. Ο 38χρονος πλέον παλαίμαχος άσος φόρεσε την μπλαουγκράνα φανέλα από το 2007 έως το 2013. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Ελλάδα και αγωνίστηκε για τον Ολυμπιακό. Φόρεσε την ερυθρόλευκη μόλις λίγου μήνες. Ήταν αρκετοί.
Όλοι κατάλαβαν το μεγαλείο του. Όχι μόνο εντός των τεσσάρων γραμμών. Ένας άνθρωπος που βίωσε τον ρατσισμό, μεγάλωσε στη φτώχεια, έπαιξε ποδόσφαιρο… τυχαία όταν τον ανακάλυψε ο Κλοντ Πιέλ, κέρδισε τα πάντα. Βγήκε νικητής μέχρι και στη μάχη με την επάρατη νόσο. Ο παλαίμαχος διεθνής συναντήθηκε στη χώρα μας και συγκεκριμένα στο Costa Navarino στη Μεσσηνία με τον Πιέρ Ισά τον πρώην Αθλητικό Διευθυντή της ομάδας του Πειραιά (2013-2015) και μεγάλη δόξα της Εθνική ομάδας της Νοτίου Αφρικής (νυν αντζέντης).
Οι δυο τους, τεράστιες προσωπικότητες και σπουδαίοι ποδοσφαιράνθρωποι έχουν αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στον Ολυμπιακό, ενώ μοιράζονται δεκάδες ερυθρόλευκες αναμνήσεις (μεταξύ άλλων) και μία πολύ δυνατή στιγμή, την συνέντευξη Τύπου στην οποία ο Αμπιντάλ ανακοίνωσε το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας.
Ήταν Δεκέμβρης του 2014, όταν μεταξύ άλλων ο Γάλλος φανερά φορτισμένος ανέφερε: «Καταρχάς να σας ευχαριστήσω που είστε εδώ πέρα σε μια τόσο μεγάλη και δύσκολη στιγμή για την καριέρα μου. Σήμερα σας δηλώνω επίσημα την απόφασή μου να σταματήσω την επαγγελματική μου καριέρα εδώ στον Ολυμπιακό. 
Ο λόγος που πήρα την απόφαση αυτή είναι προσωπικός και μέσα από την πορεία μου έχω αποδείξει πότε μπορώ να αποφασίζω. Νομίζω ότι η δική μου στιγμή ήρθε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο, τον Πιέρ τους πάντες που με περιέβαλαν με την εμπιστοσύνη τους όλο αυτόν τον καιρό εδώ»
Ενώ ο Ισά με τη σειρά του είχε δηλώσει τα εξής: «Ήταν για έξι μήνες αλλά ακόμη και αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά για μια ολόκληρη ζωή. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ, του ευχόμαστε όλοι καλή επιτυχία και όπως είπε ο Κριστιάν θα τον ξαναδούμε στην Αθήνα με τις πόρτες να είναι πάντα ανοιχτές»…



ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου