9.6.18

Κυριακή με μικρή πτώση θερμοκρασίας

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα βόρεια και τις θερμές ώρες της ημέρας στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες στα βόρεια και τις θερμές ώρες της ημέρας και στα υπόλοιπα κεντρικά και δυτικά, κυρίως ορεινά, ηπειρωτικά περιμένουν την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 οι μετεωρολόγοι.
Η θερμοκρασία, σε μικρή πτώση, θα κυμανθεί από 17 έως 32 β. στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), από 20 έως 33 β. στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 17 έως 30 βαθμούς στη Δυτ. Ελλάδα (στην Ήπειρο από 14 έως 28 β.),από  24 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 20 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο γενικά από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και μετά το απόγευμα ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και αργότερα πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα υπάρχουν την Κυριακή και στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Σαρωνικό τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση στα ανατολικά και νότια.
Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες προβλέπονται την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 β. Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν τις πρωινές ώρες από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ, όπου γρήγορα θα εξασθενήσουν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου