6.7.18

ΦΩΤΟ -Ο Δημ.Καφαντάρης στο 1ο Παγκόσμιο UCLG Forum on I-Cities στο Μαρόκο

Δ.Καφαντάρης - Πρωθ/γος Μαρόκο
 ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ Ο Α΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΟΥ -ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ  

Τι είναι το Φόρουμ UCLG; στις ενδιάμεσες πόλεις;

Με περίπου 250 συμμετέχοντες, εκπρόσωποι των εθνικών και τοπικών κυβερνήσεων συναντούνται για να διαμορφώσουν την αστική ατζέντα για τις i-πόλεις

Το φόρουμ UCLG για τις ενδιάμεσες πόλεις είναι μια διαδικασία διαβούλευσης και ανάπτυξης πολιτικής που κορυφώνεται σε μια εκδήλωση κάθε δύο χρόνια.  
Το φόρουμ, που σχεδιάστηκε ως πολιτική διαδικασία, πραγματοποιείται στον  Δήμο Chefchaouen  στο Μαρόκο με την υποστήριξη μιας κεντρικής ομάδας πιλοτικών ενδιάμεσων πόλεων.
 Το UCLG Forum on I-Cities στοχεύει να συγκεντρώσει όλες τις ενδιάμεσες πόλεις στον κόσμο με συναντήσεις που  πραγματοποιούνται  κάθε δύο χρόνια.
Οι i-πόλεις ενθαρρύνονται να δημιουργήσουν τις δικές τους ατζέντες σύμφωνα με τις ειδικές ανάγκες τους και τις διαφορετικές προοπτικές.  
Επιπλέον, με αυτό το Φόρουμ για τις Ι-Πόλεις, το οποίο λειτουργεί ως συμβουλευτικό κέντρο και κέντρο ανάπτυξης πολιτικής, οι πόλεις αυτές αποτελούν πλέον τους ιδανικούς τόπους για την υλοποίηση των παγκόσμιων θεμάτων, ιδίως των Στόχων για την Αειφόρο Ανάπτυξη και της Νέας Αστικής Ατζέντας .
Το φόρουμ UCLG για τις ενδιάμεσες πόλεις, το οποίο προεδρεύει ο δήμος Chefchaouen από το Μαρόκο, πραγματοποίησε μια σειρά προγραμμάτων τα τελευταία χρόνια για διάφορες περιοχές. 
Για την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Δυτικής Ασίας, το περιφερειακό φόρουμ διοργανώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017, στο Nevşehir, την πιλοτική πόλη της περιοχής.  
Το Φόρουμ εργάζεται επί του παρόντος για την ανάπτυξη μιας παγκόσμιας ατζέντας και ενός χάρτη πορείας για τις i-πόλεις, συγκεντρώνοντας τα αποτελέσματα των περιφερειακών φόρουμ.
Για το σκοπό αυτό, το Παγκόσμιο Φόρουμ για τις Διαμεσολαβητικές Πόλεις UCLG που πραγματοποείται από τις 5 έως 7 Ιουλίου 2018 στο Chefchaouen του Μαρόκου, οι συμμετέχοντες συζητούν για πολλούς θεματικούς τομείς όπως η παγκόσμια περιβαλλοντική ατζέντα, η συμμετοχή των
πολιτών, οι στρατηγικές τοπικής ανάπτυξης, την τάξη και την ευημερία στους δήμους τους .


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου