5.7.18

Ανεπιθύμητος ο Παυλόπουλος στην Αυστραλία !!! Ακύρωσε το ταξίδι του !!!

ΙΣΧΥΡΟ ΤΟ " ΒΕΤΟ " ΤΩΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ !!!

H Πρεσβεία της Ελλάδας στην Καμπέρα επιβεβαίωσε στον «Νέο Κόσμο» την είδηση που μετέδωσε το Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλοπούλου, στην Αυστραλία.
Η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη να γίνει τον Σεπτέμβριο αλλά το μήνα αυτό, σύμφωνα με την επίσημη εξήγηση το πρόγραμμα του κ. Παυλόπουλου «είναι ιδιαίτερα βεβαρημένο».
Βεβαίως, αυτό θα έπρεπε να το γνώριζε η Προεδρία της Δημοκρατίας όταν αποδεχόταν την πρόσκληση να επισκεφθεί την Αυστραλία.
Άρα, οι λόγοι είναι άλλοι…
Κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας μας έλεγαν, πάντως, ότι η επίσκεψη δεν αναβλήθηκε επειδή οι Παμμακεδονικές Ενώσεις της Αυστραλίας έκαναν γνωστό ότι «ο κ. Παυλόπουλος είναι ανεπιθύμητος».
«Αυτό δεν ισχύει» μας είπαν και πρόσθεσαν: «Αλίμονο αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καθόριζε τις επισκέψεις του με βάση τις επιθυμίες κάποιων οργανώσεων».
Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών της Αυστραλίας (το οποίο δεν ενθουσιάστηκε με την ακύρωση της επίσκεψης μιας και βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας της) δεν απέκλειε το ενδεχόμενο η ακύρωση να οφείλεται στο δημοψήφισμα που θα γίνει το Σεπτέμβριο στη ΠΓΔΜ για το όνομά της.
Την ίδια στιγμή, δημοσιογραφικές πηγές σημείωναν στον «Νέο Κόσμο»: «Ποιος ξέρει τι έχει στο μυαλό του ο Τσίπρας. Μπορεί να έχουμε πρόωρες εκλογές, ειδικά τώρα που ο Καμμένος απειλεί με αποχώρηση από την κυβέρνηση. Και, φυσικά, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».
Ένα έξτρα πρόβλημα ήταν η έλλειψη κρατικού αεροσκάφους (εκείνη την εποχή) που σημαίνει ότι θα έπρεπε να ερχόταν με πτήση της γραμμής Ελλάδα-Αυστραλίας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της SBS, η ελληνική πλευρά εξέφρασε την επιθυμία να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη εντός του 2019, αλλά και η ενδεχόμενη νέα ημερομηνία θα καθοριστεί μέσω της διπλωματικής οδού.
Το ρεπορτάζ αναφέρει:
«Ο προγραμματισμός της προεδρικής επίσκεψης ήταν σε προχωρημένο στάδιο και τώρα τόσο η Πρεσβεία όσο και οι προξενικές Αρχές, κυρίως σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη, είναι σε επαφή με αυστραλιανούς και ομογενειακούς φορείς ενημερώνοντας τους παράγοντες για την μη πραγματοποίηση της επίσκεψης.
Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι αν είναι να γίνει η προεδρική επίσκεψη το 2019, πιο πρόσφοροι είναι οι πρώτοι μήνες αυτού τους έτους ή οι τελευταίοι.
Και αυτό γιατί η Αυστραλία στο δεύτερο τρίμηνο του 2019 θα εισέλθει σε προεκλογικό κύκλο, αφού πρόκειται να γίνουν οι ομοσπονδιακές εκλογές.
Επίσης και στην Ελλάδα, τον Μάιο του 2019 είναι οι ευρωεκλογές και λίγους μήνες μετά, τον Σεπτέμβριο οι εθνικές εκλογές (αν δεν διεξαχθούν νωρίτερα).
Πάντως, αν ο κ. Παυλόπουλος θέλει να έρθει στην Αυστραλία κατά την πρώτη του θητεία θα πρέπει να την πραγματοποιήσει πριν τον Μάρτιο του 2020 γιατί τότε είναι να διεξαχθεί η επόμενη εκλογή προέδρου».

πηγή 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου