5.8.18

ΚΥΠΡΟΣ: Απάτη με "μαϊμού" ταξίδια - διακοπές

Διαστάσεις λαμβάνει στην Κύπρο η υπόθεση πώλησης ταξιδιωτικών πακέτων «μαϊμού», σε ανυποψίαστους πολίτες, που κατέβαλαν μεγάλα χρηματικά ποσά για να εξασφαλίσουν αεροπορικά εισιτήρια και διακοπές σε διάφορους προορισμούς.
Ο Αστυνομικός Σταθμός Αραδίππου διερευνά υπόθεση, εναντίον 37χρονης, σχετικά με εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και κεφάλαια, τα οποία κατέχονται δυνάμει εντολής, αδικήματα που έγιναν από τις αρχές του 2018 μέχρι και σήμερα.
Μέχρι  2 Αυγούστου έγιναν τουλάχιστον 15 παράπονα από πολίτες που διαμένουν σε διάφορες επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που επικοινωνούν με τον Σταθμό Αραδίππου για να καταγγείλουν και τη δική τους υπόθεση. Ταυτόχρονα, αρκετοί είναι οι πολίτες που έχουν κληθεί βρίσκονται για να δώσουν κατάθεση με όλα τα απαραίτητα στοιχεία.
Οι παραπονούμενοι κατήγγειλαν στις Αστυνομικές αρχές ότι η 37χρονη, που είναι αντιπρόσωπος ταξιδιωτικού γραφείου, ελάμβανε χρηματικά ποσά με σκοπό να τα επενδύσει σε τουριστικά πακέτα. Ωστόσο, στη συνέχεια, φέρεται πως οικειοποιήθηκε μεγάλος μέρος των χρημάτων αυτών και μέχρι στιγμής τα κεφάλαια ανέρχονται στις 26 περίπου χιλιάδες ευρώ.
Όσο το θέμα παίρνει διαστάσεις αναμένεται  ο αριθμός των παραπονούμενων να αυξάνεται και το ποσό, που φέρεται, να οικειοποιήθηκε η γυναίκα δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τις 100 χιλιάδες ευρώ.
Από τις μέχρι τώρα εξετάσεις της Αστυνομίας πιστεύεται ότι η 37χρονη εγκατέλειψε την Κύπρο για χώρα του εξωτερικού και καταζητείται.
Τα στοιχεία της γυναίκας τοποθετήθηκαν στον κατάλογο των οποίων απαγορεύεται η έξοδος  από τη χώρα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου