5.8.18

Στο Βερολίνο (από Δευτέρα) το Ευρωπαϊκό Στίβου

Το 24ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου ανδρών και γυναικών ξεκινάει την Δευτέρα στο Βερολίνο με προκριματικά σε ορισμένα αγωνίσματα.  
Η διοργάνωση τυπικά αρχίζει την Τρίτη (7/8) και ολοκληρώνεται την Κυριακή (12/8).
Ένα από τα αγωνίσματα της Δευτέρας είναι και η σφαιροβολία των ανδρών, η οποία θα γίνει (από τις 5μμ) έξω από το στάδιο. Στο κέντρο του Βερολίνου, στην Breitscheidplatz, όπου θα φιλοξενηθούν και όλες οι εκτός Ολυμπιακού Σταδίου εκδηλώσεις. Ανάμεσα σε αυτές οι απονομές των νικητών, αλλά και η τελετή έναρξης των αγώνων, το απόγευμα της Δευτέρας. 
Στόχος των Γερμανών είναι να μεταφέρουν τη γιορτή στους δρόμους της πόλης, κάτι που φαίνεται πως θα το πετύχουν, αφού ήδη έχουν προγραμματιστεί για εκεί πολλές παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και φυσικά η εκκίνηση και ο τερματισμός του μαραθωνίου και του βάδην.
Η ΕΡΤ θα καλύψει αυτό το αθλητικό γεγονός, από το απόγευμα της Δευτέρας, με καθημερινές μεταδόσεις πρωί και απόγευμα.
Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου ανδρών και γυναικών στο Βερολίνο, αποτελεί το κορυφαίο γεγονός τη σεζόν για την Γηραιά ήπειρο. Η Ελληνική ομοσπονδία ενόψει των αλλαγών στις διαδικασίες πρόκρισης σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αποφάσισε να μην ισχύσουν τα όρια και οι προϋποθέσεις, που έθεσε ο ΣΕΓΑΣ για το πρωτάθλημα αυτό, αλλά να ισχύσουν τα όρια και οι προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής (ΕΑΑ), με την προϋπόθεση, όμως, ότι όλοι οι αθλητές θα έχουν επιβεβαιώσει με τις επιδόσεις τους, ότι βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση.  
Στην πρωτεύουσα της Γερμανίας ταξίδεψαν 15 άνδρες και 22 γυναίκες. Μετέχουν αθλητές και αθλήτριες με μετάλλια και καλά πλασαρίσματα στις προηγούμενες διοργανώσεις (για παράδειγμα: Στεφανίδη, Κυριακοπούλου στο επί κοντώγυναικών, Παπαχρήστου στο τριπλούν γυναικών, Φιλιππίδης στο επί κοντώ ανδρών)  αλλά και πρόσωπα που έχουν ήδη πρωταγωνιστήσει στη διάρκεια της σεζόν και δείχνουν ικανά να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
Από καιρό είναι γνωστό πως δεν θα συμπεριληφθούν οι τραυματίες Κυριαζής, Μπατζάβαλης και Καραλής, οι οποίοι συγκέντρωναν πολλές πιθανότητες διάκρισης στα αγωνίσματα τους.
Η Ελληνική ομάδα
Άνδρες
100 μ.: Νυφαντόπουλος
200 μ.:
 Τσάκωνας, Τριβυζάς
110 μ. εμπ.: Δουβαλίδης
ύψος:  Μπανιώτης
Επί κοντώ: Φιλιππίδης
Μήκος: Τεντόγλου
Τριπλούν: Τσιάμης
Σφαιροβολία: Σκαρβέλης
Σφυροβολία: Αναστασάκης
Μαραθώνιος: Γκελαούζος, Μαγγίνας, Καραϊσκος
20χλμ. βάδην: Παπαμιχαήλ
4Χ100 μ.: Τσάκωνας, Δουβαλίδης, Νυφαντόπουλος, Τριβυζάς, Στεργιούλης
Γυναίκες
100 μ.: Σπανουδάκη
400 μ.: Μπελιμπασάκη, Βασιλείου, Μουρτά
100 μ. εμπ.: Πεσιρίδου
Επί κοντώ: Στεφανίδη, Κυριακοπούλου,  Πόλακ
Μήκος: Αλεξούλη
Τριπλούν: Παπαχρήστου
Δισκοβολία: Αναγνωστοπούλου
Σφυροβολία: Σκαρβέλη
Ακοντισμός: Υφαντίδου
Μαραθώνιος: Πριβιλέτζιο, Ρεμπούλη, Τσεκίνη
20χμλ. Βάδην: Ντρισμπιώτη
4
X100 μ.: Μπελιμπασάκη, Πεσιρίδου, Σπανουδάκη, Κεραμιδά, Πολίτη
4Χ400 μ.: Μπελιμπασάκη, Βασιλείου, Μουρτά, Βασιλείου,  Ζυγόρη, Καρκαλάτου

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου