8.9.18

Δεν «πουλάνε» οι υποσχέσεις: Το παράδειγμα του 2003

Ο Γιώργος Παπαχρήστος, ο οποίος από την ερχόμενη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στα μικρόφωνα των  Παραπολιτικών 90,1, γράφει στο Στίγμα των Νέων για τις υποσχέσεις που κατά καιρούς δίνονται στη ΔΕΘ από πρωθυπουργούς και κατά πόσο αυτές επηρεάζουν τους πολίτες. Αφορμή ασφαλώς η επικείμενη εμφάνιση-ομιλία Τσίπρα στην 83η ΔΕΘ:

«Η γνώμη μου είναι 'ελάχιστα έως καθόλου'. Υπάρχουν τα ιστορικά παραδείγματα που το αποδεικνύουν. Θα ανασύρω για παράδειγμα το τι συνέβη το 2003. Μπροστά στη διαφαινόμενη νίκη της Νου Δου στις εκλογές του επόμενου χρόνου, η τότε κυβέρνηση Σημίτη αποφάσισε, δεδομένης της ανθηρής κατάστασης της οικονομίας, να προχωρήσει σε γενναίες παροχές σε χαμηλοσυνταξιούχους, αγρότες και μισθωτούς. 
Αν θυμάμαι καλά, και μάλλον θυμάμαι, οι παροχές αυτές ξεπερνούσαν τα 4 δισ. ευρώ. Δύο μήνες αργότερα, το Νοέμβριο του 2003, η Νου Δου είχε αυξήσει τη διαφορά της από το ΠΑΣΟΚ σε πάνω από 10 μονάδες, και ήταν αυτές οι μετρήσεις που οδήγησαν στην απόφαση του Κώστα Σημίτη να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και να παραδώσει το 'δαχτυλίδι' στον Γιώργο Παπανδρέου. Αυτά...»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου