7.9.18

Θύματα απατεώνα έπεσαν φοιτητές από τη Ρόδο. Τους νοίκιασε ξένο διαμέρισμα

Δύο νεαροί από τη Ρόδο, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ο ένας στο Τμήμα Διοίκησης και ο δεύτερος στο Οικονομικό, συγκαταλέγονται μεταξύ των δεκάδων θυμάτων αδίστακτου απατεώνα, με «αγγελικό πρόσωπο», ο οποίος εκμεταλλευόμενος την αγωνία τους για την εύρεση φοιτητικής στέγης τούς μίσθωσε διαμέρισμα το οποίο δεν του άνηκε.
"Στην προσπάθεια ανεύρεσης φοιτητικής κατοικίας, τους πλησίασε ένας ηλικιωμένος ηλικίας περίπου 65 ετών λέγοντάς τους ότι εκμισθώνει κατοικία 90 τμ.
Αρχικά υπήρχε δυσπιστία λόγω της τιμής και του μεγέθους της κατοικίας .
Προσπαθούσε να κάμψει κάθε δυσπιστία τους και ενδοιασμό.
για αρχή ήθελε μία εγγύηση, ένα ενοίκιο και τα μεταφορικά για τα έπιπλα", δήλωσε στην ΕΡΤ1 o δικηγόρος των φοιτητών Μανώλης Χαραλάμπους, ο οποίος αναμένεται να προσφύγει ενώπιον των ποινικών και αστικών δικαστηρίων για την παραδειγματική τιμωρία του δράστη, ο οποίος έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη την κοινή γνώμη.
"Ζήτησα από τους εντολείς μου το ΑΦΜ του για να μπορέσω να το ελέγξω και διαπίστωσα ότι δεν είναι έγκυρο. Εκεί ξεκίνησε ο προβληματισμός μου. Έκανα έρευνα με το όνομά του και διαπίστωσα ότι είχε απασχολήσει πολλές φορές τις αρχές για παρόμοιες απάτες και η φωτογραφία του ήταν αναρτημένη στο διαδίκτυο . Η έρευνα είναι στο στάδιο της ανεύρεσης του ιδιοκτήτη. Δεν ξέρουμε πόσοι άλλοι έχουν πέσει θύματα του συγκεκριμένου απατεώνα", πρόσθεσε ο κ. Χαραλάμπους.
Για τη συγκεκριμένη απάτη ενημερώθηκαν ήδη επιτελείς της Ασφάλειας Πειραιώς, ενώπιον των οποίων οι φοιτητές παρέδωσαν τα κλειδιά των σπιτιών, που νόμιζαν ότι είχαν μισθώσει και αναγνώρισαν από φωτογραφίες τον σεσημασμένο δράστη.
Τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του 60χρονου στο πρόσφατο παρελθόν είχαν δημοσιοποιηθεί από την ΕΛΑΣ για την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου