29.11.18

ΦΩΤΟ - Νυχτερινή άσκηση εκκένωσης στο Νοσοκομείο Καλαματας

Πραγματοποιήθηκε εχθές Τετάρτη 28/11/2018 και ώρα 19:00 νυχτερινή άσκηση μερικής εκκένωσης της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας, υπό την εποπτεία του Διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας κ. Παπαευσταθίου Νικόλαου στα πλαίσια της εφαρμογής των Επιχειρησιακών Σχεδίων Εκτάκτων Αναγκών «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ» και «ΠΕΡΣΕΑΣ».
Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης με την ονομασία «Νικόμαχος» έλαβε χώρα εικονικό συμβάν σεισμού που δημιούργησε πρόβλημα σε χώρους του Νοσοκομείου ενώ εκδηλώθηκε και φωτιά σε χώρο του υπογείου του Νοσοκομείου.
Η άσκηση, είχε ως στόχο να εκπαιδεύσει το προσωπικό του Νοσοκομείου και να καλλιεργήσει σε αυτό την κουλτούρα της άμεσης και οργανωμένης αντίδρασης σε συνθήκες κρίσης.
Την άσκηση παρακολούθησαν ο υποστράτηγος της Π.Υ. Κωνσταντίνος
Κυριακόπουλος, συντονιστής πυροσβεστικών επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου (με έδρα την Πάτρα), κλιμάκιο του ΕΚΕΠΥ και εκπρόσωποι της 6ης Υ.ΠΕ. Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων-Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, καθώς και αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών.
Μετά το τέλος της άσκησης τόσο ο Διοικητής του ΕΚΕΠΥ κ.Παπευσταθίου όσο και ο υποστράτηγος της Π.Υ. κ.Κυριακόπουλος εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για το βαθμό ετοιμότητας όλων των συμμετεχόντων.
Ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Γεώργιος Μπέζος δήλωσε:

« Σήμερα πραγματοποιήσαμε στο Νοσοκομείο μας, μια πολύ σημαντική  άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας ευρείας κλίμακας κάτω από αρκετά δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Είμαι βαθιά ικανοποιημένος από το βαθμό ετοιμότητας και ανταπόκρισης που επέδειξαν με επαγγελματισμό όλοι οι συνεργάτες μου στην οποία συμμετείχαν. Μαζί με το ΕΚΕΠΥ, το Πυροσβεστικό Σώμα, το ΕΚΑΒ και την Ελληνική Αστυνομία καταφέραμε ΌΛΟΙ
ΜΑΖΙ, να μιλήσουμε την ίδια επιχειρησιακή γλώσσα όπου είναι και το κυρίαρχο ζητούμενο στις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Η πραγματοποίηση τέτοιων ασκήσεων ετοιμότητας και η επαναληψιμότητα τους κατά τακτά χρονικά διαστήματα επιβεβαιώνει την σημαντικότητα και την ορθότητα αυτού του πολιτικού σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας και του ΕΚΕΠΥ που λαμβάνει χώρα πανελλαδικά.
Θέλω να ευχαριστήσω και να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου