1.12.18

Έκθετο και επιπόλαιο το Υπουργείο Παιδείας: Η αστυνομία επιβεβαιώνει τις συλλήψεις μαθητών στο Αγρίνιο


Επιπολαιότητα, προχειρότητα, στοχοποίηση. Και ανακάλυψη «εχθρών». 
Αυτά χαρακτηρίζουν τους ιθύνοντες της ανακοίνωσης του υπουργείου Παιδείας που εξυπνακίστικα έσπευσαν να χαρακτηρίσουν «Fake news» τη σύλληψη δύο μαθητών στο Αγρίνιο.
Αλλά ας πάρουμε από την αρχή τα πράγματα: Sites του Αγρινίου το πρωί μετέδωσαν την είδηση πως χθες συνελήφθησαν δύο μαθητές γυμνασίου του Αγρινίου για διατάραξη οικιακής ειρήνης και οι γονείς τους για παραμέληση ανηλίκων.
Έκτοτε το θέμα διακινήθηκε στο πανελλήνιο . Όπως ωστόσο συνήθως συμβαίνει η ιστορία εν μέρει παρερμηνεύτηκε καθώς τα δημοσιεύματα δεν έκαναν λόγο για συλλήψεις για υποκίνηση καταλήψεων αλλά για διατάραξη οικιακής ειρήνης. Το Υπουργείο Παιδείας λοιπόν εξέδωσε  την ακόλουθη ανακοίνωση:
01-12-18 Fake news η σύλληψη δύο μαθητών στο Αγρίνιο
Με αφορμή ψευδές δημοσίευμα της ιστοσελίδας Agriniopress -το οποίο αναπαράχθηκε και από άλλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες- περί δήθεν σύλληψης δύο ανήλικων μαθητών Γυμνασίου σε σχολείο στο Αγρίνιο, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει:
Καμία σύλληψη μαθητή δεν υπήρξε στο Αγρίνιο. Θα ήταν εξάλλου εντελώς παράνομο μετά και την κατάργηση της σχετικής διάταξης του νόμου Διαμαντοπούλου (4009/11) που ποινικοποιούσε τις μαθητικές καταλήψεις.
Είναι προφανής ο στόχος τόσο του αρχικού δημοσιεύματος όσο και της αναπαραγωγής του από ορισμένες ιστοσελίδες που δημοσίευσαν την δήθεν είδηση χωρίς να επιβεβαιώσουν αν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.
Kαι η διάψευση της…διάψευσης.
Το agrinionews.gr μην έχοντας αμφιβολία για την αξιοπιστία της ειδήσης που μετέδωσε ζήτησε τη θέση στελέχους του Γραφείου Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης. Επιβεβαίωσε κατηγορηματικά πως χθες συνελήφθησαν δυο μαθητές , μετά απο καταγγελία του διευθυντή του εν λόγω σχολείου, για διατάραξη οικιακής ειρήνης.
Καλείται λοιπόν ο Υπουργός Κ.Γαβρόγλου  να πάρει και ο ίδιος ένα τηλέφωνο…αρμοδίως για να ενημερωθεί .Ο υπουργός που τόσο επιπόλαια έσπευσε να στιγματίσει λέγοντας πως «είναι προφανής ο στόχος τόσο του αρχικού δημοσιεύματος όσο και της αναπαραγωγής του από ορισμένες ιστοσελίδες που δημοσίευσαν την δήθεν είδηση χωρίς να επιβεβαιώσουν αν ανταποκρίνεται στην αλήθεια».

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου