1.12.18

Ο καιρός της εβδομάδας

Γενικά χαρακτηριστικά του καιρού για την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

ΚΥΡΙΑΚΗ 2-12-2018: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και νότια. Σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και την Κρήτη. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς και θα εξασθενήσουν ενώ στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 5 μποφόρ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 3-12-2018: στα δυτικά και βόρεια γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα  νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νοτιότερα  τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν.  Από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά  περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: στα δυτικά αρχικά ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί 3 με 5  μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

ΤΡΙΤΗ 4-12-2018: στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο
σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενίσουν. Στην
υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές
βροχές και στα νοτιοανατολικά πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.  Άνεμοι: στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο μέχρι 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 5-12-2018: λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα νοτιοανατολικά όπου θα σημειωθούν παροδικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια.

ΠΕΜΠΤΗ 6-12-2018: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7-12-2018: γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και νότια. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου