30.1.19

Διώξεις σε 10 αγρότες για τα μπλόκα στη Νίκαια - Κλιμάκωση με μπλόκα σε όλη την Ελλάδα

Δεν πρόλαβαν καλά καλά να βγουν στα μπλοκα οι αγρότες και ξεκίνησαν οι διώξεις.
Συγκεκριμένα, μόλις μια ημέρα μετά το στήσιμο του μπλόκου αγροτών στη Νίκαια Λάρισας, ασκήθηκαν διώξεις σε 10 αγρότες.
Οι συγκεκριμένοι έλαβαν κλήτευση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, με την οποία παραπέμπονται σε δίκη την 1η Μαρτίου, χωρίς απολογία, με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών.
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των αγροτών, με μπλόκα σε όλη την Ελλάδα προανήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ ο Γιάννης Βάγγος, μέλος της πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων, με αφορμή τις διώξεις κατά δέκα αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας για παρακώλυση συγκοινωνιών.
Την κυβέρνηση καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές από το μπλόκο της Νίκαιας.
«Είναι ένα πρωτόγνωρο περιστατικό», τόνισε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας.
«Πρώτη φορά μας στέλνουν σε δικαστήριο χωρίς να έχει προηγηθεί απολογία, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις», τόνισε.
Ο κ. Μαρούδας είπε επίσης ότι στόχος αυτής της ενέργειας είναι να τρομοκρατήσει τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκο, αλλά και να ποινικοποιήσει τους αγώνες
Τέτοιο περιστατικό δεν έχει ξανά συμβεί ούτε από τις πιο αντιδραστικές κυβερνήσεις σε αυτό το τόπο. Κάποιοι θέλουν να προτείνουν τον πρωθυπουργό για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Εμείς τους προτείνουμε να δοθεί το «Νόμπελ αυταρχισμού». Αυτό που έγινε δεν πρόκειται να μας πτοήσει. Έχουν διαλέξει στρατόπεδο και αυτό το στρατόπεδο είναι απέναντί μας» είπε ο κ. Μαρούδας.
Στα αιτήματα των αγροτών που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα αιτήματα για κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας, άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους, αφορολόγητο πετρέλαιο, αναπλήρωση του πραγματικού εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών εξαιτίας της ζημιάς από τον Δάκο, φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων, να μην ισχύσει η μείωση του αφορολόγητου κατά 3000Euro από 1/1/2020, αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%, κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο έως 40.000 ευρώ, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
Η απόφαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας είναι «νόμιμη μεν, αλλά βεβιασμένη και αντιβαίνουσα στο τεκμήριο της αθωότητας», εξέφρασε με δήλωσή του, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης.
Ο υφυπουργός σημείωσε ότι κατά την άποψή του, «έπρεπε να τηρηθεί η διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης, για να διερευνηθεί εάν και υπό ποιες συνθήκες πιθανόν τελείται ένα αδίκημα» και συμπλήρωσε πως «ενδεικτικό της άποψης είναι το γεγονός, ότι στα αναγνωστέα έγγραφα ενίσχυσης του κατηγορητηρίου, αναφέρεται δημοσίευμα εφημερίδας πριν τη φερόμενη τέλεση του αδικήματος».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου