30.1.19

Καταγγελία από το μπλόκο αγροτών Χανδρινού



Συνεχίζουμε την προσυγκέντρωση των τρακτέρ στο Χανδρινού και
τις επόμενες ημέρες μπαίνουμε μαζικά, με τα αγροτικά μας μηχανήματα στην Καλαμάτα


Το μπλόκο αγροτών Χανδρινού καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια της κυβέρνησης και των κατασταλτικών της μηχανισμών να συκοφαντήσουν και να τρομοκρατήσουν τους αγωνιζόμενους αγρότες για το δίκιο τους και για το δικαίωμά τους να παραμείνουν ζωντανοί και να μπορούν να καλλιεργούν τη γη τους
Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον των μελών της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Λάρισας έχει τα εξής πρωτοφανή και πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά που μέχρι τώρα καμία κυβέρνηση όσο αντιδραστική και αυταρχική να ήταν δεν τόλμησε να ενεργήσει.
Α ) ουδέποτε μέχρι τώρα ασκήθηκαν  ποινικές διώξεις από τις πρώτες μέρες των κινητοποιήσεων .
Β)ουδέποτε μέχρι τώρα παραπέμφθηκαν σε δίκη σε τόσο χρονικό διάστημα αγωνιζόμενοι αγρότες και συνδικαλιστές  όπως γίνεται στην προκειμένη περίπτωση που προσδιορίστηκε η δίκη να γίνει σε λιγότερο από δύο μήνες
Γ ) ουδέποτε μέχρι τώρα παραπέμφθηκαν σε δίκη συνδικαλιστές αγρότες χωρίς καν να απολογηθούν .
Δ) έχει τεράστια σημασία ότι οι κατηγορίες εναντίον τους εκτός των άλλων αναφέρουν ότι είναι υποκινητές και ηθικοί αυτουργοί διαφόρων εγκλημάτων παραγνωρίζοντας ότι ο ρόλος των εκλεγμένων οργάνων του συνδικαλιστικού μας κινήματος  είναι να οργανώνουν  τους αγώνες  που εμείς οι αγρότες αποφασίζουμε υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντά μας.
Στην ουσία επιχειρούν να καταργήσουν τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, να αδρανοποιήσουν τα εκλεγμένα όργανα του κινήματός μας προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους αγρότες και κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο.
Ο πρωτοφανής αυτός αυταρχισμός της κυβέρνησης του Σύριζα  όχι μόνο δεν θα περάσει αλλά αντίθετα οι αγρότες συσπειρωμένοι και ενωμένοι θα απαντήσουμε με την ενίσχυση των μπλόκων και την  κάθε μορφή κινητοποίησης  που θα αποφασίσουμε με δημοκρατικό τρόπο.
Έχουμε φτάσει στα όρια της επιβίωσης και έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε  για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας.
Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης δε θα περάσει. ¨όλοι στα μπλόκα του αγώνα, όρθιοι, ανυποχώρητοι, ενωμένοι θα νικήσουμε 
 
 Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας  χαιρετίζει τους χιλιάδες αγρότες που με τα τρακτέρ τους έστησαν μπλόκα σε πολλές περιοχές της χώρας, κλιμακώνοντας την πάλη μας για την ικανοποίηση των δίκαιων και ζωτικής σημασίας αιτημάτων μας.
Καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους να βγουν στα μπλόκα, ενισχύοντας το μέτωπο του αγώνα.
Συνεχίζουμε την προσυγκέντρωση των τρακτέρ στο Χανδρινού και
τις επόμενες ημέρες μπαίνουμε μαζικά, με τα αγροτικά μας μηχανήματα στην Καλαμάτα
.
30 Γενάρη 2019

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου