2.2.19

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την Πολιούχο της Καλαμάτας Παναγία Υπαπαντή

Με κατάνυξη και την παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή της Υπαπαντής του Χριστού, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Καλαμάτας, όπου φυλάσσεται η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας.
Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης  Ιερώνυμος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Νικαίας Αλεξίου, Ιλίου Αθηναγόρα, Μεγάρων Κωνσταντίνου, Καρθαγένης  Μελετίου, Ιεραπύτνης Κυρίλλου, Σταγών  Θεοκλήτου και Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης Κύριλλος, αναφερόμενος στην εορτή της Υπαπαντής του Χριστού και στα μηνύματά της, καθώς και στο ιστορικό της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας την οποία κατέχει η Καλαμάτα ως πολυτιμότατο θησαυρό.
Οι εκδηλώσεις εορτασμού θα κορυφωθούν αύριο με την τέλεση του Όρθρου, της πανηγυρικής Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της μεγαλειώδους λιτάνευσης της χαριτοβρύτου Εικόνας, προς αγιασμό των κατοικών και των προσκυνητών.
Να σημειωθεί ότι στις αυριανές εκδηλώσεις θα παραστεί ο Μεσσήνιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Αασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου