30.1.19

ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΑΔΕΜΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ- ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου του Δήμου Πύλου- Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη και του νόμιμου εκπρόσωπου της αναδόχου εταιρείας «Λάμπος Ιωάννης  και ΣΙΑ Ε.Ε» Γιάννη Λάμπο, η σύμβαση του   έργου με τίτλο : «Κλαδέματα και άρσεις επικινδυνότητας μεγάλων δένδρων για λόγους έκτακτης ανάγκης και δημόσιας ασφάλειας», με προϋπολογισμό 5.900 ευρώ.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση οι εργασίες αφορούν στο αυστηρό κλάδεμα μεγάλων δένδρων στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Πύλου Νέστορος, που παρουσιάζουν συμπτώματα κύρτωσης και αποτελούν εστίες κινδύνου μέσα στον αστικό ιστό.
Το κλάδεμα των δένδρων αποτελεί απαραίτητη εποχική καλλιεργητική εργασία για να είναι τα δένδρα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση (υγιή, καλαίσθητα κτλ.) αλλά και για να μην υπάρχει κίνδυνος από την θραύση και πτώση κλάδων ή και ολόκληρων δένδρων.
Πρόκειται λοιπόν να γίνουν εργασίες διαμόρφωσης κόμης, ελάφρυνσης από ανεξέλεγκτους βραχίονες, κλαδοκαθαρισμού από ξηρά κλαδιά και άρσης επικινδυνότητας των δένδρων στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Πύλου Νέστορος σε ερείσματα δρόμων, σε νεκροταφεία, πλατείες, πλησίον Δημοτικών κτηρίων  κ.λ.π..
Ο Δήμαρχος Πύλου- Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης σε δήλωση του σημείωσε: «Μέλημα μας είναι να κλαδέψουμε μεγάλα δένδρα και να άρουμε την επικινδυνότητα που εγκυμονούν, σε όλο το Δήμο, τόσο  για λόγους ασφάλειας όσο και για λόγους ευπρεπισμού. Η περιοχή μας προσελκύει πολλούς επισκέπτες, για αυτό προσπαθούμε να την διατηρούμε καθαρή και καλαίσθητη .»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου