30.1.19

ΤΡΙΦΥΛΙΑ - ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Η ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗΝ 'ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ'

 ΤΗΝ αναμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου ώστε να αποκτήσει την αξία που αρμόζει στο περίφημο μνημείο που δίκαια χαρακτηρίστηκε από τους αρχαιολόγους ως 'Η Αγιά Σοφιά του Μοριά', επιτάχυνε ο Δήμος στην Τριφυλία. Το θετικό νέο είναι ότι ήδη ολοκληρώθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας η μελέτη για την ανάπλαση του προαυλίου χώρου του ιστορικού ναού της Μεταμόρφωσης του Χριστού στους Χριστιάνους όπως και ο μικρός ναός που υπάρχει στο χώρο της Αναλήψεως, ώστε να χρηματοδοτηθεί αποτελώντας ένα χώρο λατρείας αλλά κυρίως επίσκεψης για τους επισκέπτες .
Η μελέτη σύμφωνα με τον Δήμου παραδόθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ώστε να ακολουθήσει την διαδικασία για ένταξή του σε χρηματοδοτικό κονδύλι. Θυμίζουμε ότι παλιότερα οι Τεχνικές υπηρεσίες Δήμων Κοινοτήτων εκπονούσαν μελέτες για του Δήμους με ότι αυτό συνεπαγόταν για τις γραφειοκρατικές κυρίως διαδικασίες που αρκετές φορές ήταν χρονοβόρες. Στη φωτογραφία ο μηχανικός του Δήμου Αγγελής Πετρακόπουλος συζητά και ενημερώνει παρόντος των υπηρεσιακών παραγόντων τον Δήμαρχο Τριφυλίας για τα στάδια της μελέτης.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

          ΝΕΕΣ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ
ΤΗΝ εκτίμηση ότι "με σκληρή κ επίμονη δουλειά και με αντίπαλο την αφάνταστη γραφειοκρατία προχωράμε στην υλοποίηση σημαντικών έργων στο Δήμο Τριφυλίας" έκανε ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας με αφορμή τις νέες εγκρίσεις πρακτικών από διάφορους διαγωνισμούς και δημοπρασίες που πέρασαν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας, όπως η προμήθεια μηχανημάτων έργου, η προμήθεια εξοπλισμού παιδικών χαρών, η ανακαίνιση του κτηρίου Κοκκώνη στους Γαργαλιάνους καθώς στην συνεδρίαση ήταν παρών ο ίδιος ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας.
ΤΙ ΕΝΕΚΡΙΝΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πιο αναλυτικά έγινε η επικύρωση του Πρακτικού ΙΙ της ανοικτής ηλεκτρονικής διαγωνιστικής διαδικασίας άνω των ορίων «Προμήθεια Μηχανημάτων Έργου & Συνοδευτικού Εξοπλισμού» που αφορά την ηλεκτρονική αποσφράγιση του (υπο)φακέλου «Οικονομική Προσφορά», όπου βρέθηκε προσωρινός ανάδοχος.  Επίσης επικυρώθηκε το Πρακτικό Ι του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού «Ανακαίνιση Δημοτικού Κτιρίου Αθ. Κοκκώνη» που αφορά την ηλεκτρονική αποσφράγιση των (υπο)φακέλων «Δικαιολογητικά Συμμετοχής» & «Οικονομική Προσφορά».
Στην συνεδρίαση ψηφίστηκε το Πρακτικό Ι της ανοικτής ηλεκτρονικής διαγωνιστικής διαδικασίας άνω των ορίων «Προμήθεια & Τοποθέτηση Εξοπλισμού για την Αναβάθμιση Παιδικών Χαρών του Δήμου Τριφυλίας» που αφορούσε την ηλεκτρονική αποσφράγιση του (υπο)φακέλου «Δικαιολογητικά Συμμετοχής Τεχνική Προσφορά», όπου υπήρξε ενδιαφέρον από 5 εταιρείες, ενώ εγκρίθηκε το Πρακτικό ΙΙΙ ελέγχου των δικαιολογητικών του προσωρινού αναδόχου του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού «Βελτίωση Προαυλίου χώρου 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων & Επισκευή Κτιρίου». Γ.ΜΠ.
 
              

ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
 
ΤΡΑΚΤΕΡ στην Καλαμάτα θα δούμε πολύ σύντομα σύμφωνα με την τελευταία σύσκεψη που έγινε από τον Αγροτικό σύλλογο Χανδρινού και περιφέρειας. Οι αγρότες στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του σωματείου με την συμμετοχή αγροτών από όλη την Πυλία, δήλωσαν ότι η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και όπως  αποφασίστηκε την Τετάρτη 30 Γενάρη 2019 και ώρα 12 το μεσημέρι, να γίνει μεγάλη προσυγκέντρωση των τρακτέρ μας στο Χανδρινού με σκοπό στις επόμενες ημέρες τα γεωργικά μηχανήματα να έρθουν στην Καλαμάτα.
Σύμφωνα με το κάλεσμα του συλλόγου δηλώνουν ότι "Καλούμε τους αγρότες να γυρίσουν την πλάτη στα ψέματα και την υποκρισία της κυβέρνησης.
Να αντισταθούμε στο φορολογικό τσουνάμι που μας έχει μετατρέψει σε σύγχρονους κολίγους.
Στο χαράτσι των δασικών, στο υψηλό κόστος παραγωγής και στις χαμηλές και ανοιχτές τιμές παραγωγού.
Απαιτούμαι άμεση και δίκαιη αποζημίωση της ζημιάς που υπέστη η ελαιοκαλλιέργεια από το δάκο.
Ταυτόχρονα κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων θα καταθέσουμε αγωγές εναντίον των υπευθύνων για την καταστροφή στο ελαιόλαδο."
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου