27.2.19

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες

Τι καιρό θα κάνει τις πρώτες μέρες του Μαρτίου; Και σταδιακή βελτίωση και βροχές. Ακόμη δεν υπάρχει πρόβλεψη για το τριήμερο της Αποκριάς και την Καθαρή Δευτέρα. 
Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Μέχρι τότε η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία (εθνικό μετεωρολογικό κέντρο) στη  γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδας 3 έως 7 ημερών προβλέπει: 

Πέμπτη 28-02-2019 καιρός: στην Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις με βελτίωση το απόγευμα. Στα δυτικά και βόρεια γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στη Θράκη τις πρωινές ώρες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. 
Οι άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά και βόρεια 3 με 5, στα
 
υπόλοιπα 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Σταδιακά θα
 
στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
 Θερμοκρασια: σε άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. 

Παρασκευή 01-03-2019
 καιρός: γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.  Θερμοκρασία: σε περαιτέρω άνοδο. 

Σάββατο 02-03-2019
 καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το μεσημέρι τοπικές βροχές. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. 

Κυριακή 03-03-2019
 καιρός: Στα ανατολικά και τα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές. Λίγα χιονιά στα ηπειρωτικά ορεινά και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιότερα και θα εξασθενήσουν. στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: σε πτώση κυρίως στα ανατολικά. 

Δευτέρα 04-03-2019 καιρός: Λίγες νεφώσεις, στα νότια κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε νοτίους νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασια: σε μικρή άνοδο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου