28.2.19

Ποινική δίωξη σε βάρος της μητέρας του βρέφους που κάηκε ζωντανό στην Βάρκιζα

Ποινική δίωξη για θανατηφόρο έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό κακουργήματος και εμπρησμό από αμέλεια με αποτέλεσμα να επέλθει θάνατος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος της μητέρας του μωρού που βρήκε το θάνατο κατά τη διάρκεια φωτιάς που ξέσπασε στο σπίτι στην περιοχή της Βάρκιζας.
Η κατηγορούμενη, η οποία δεν έχει δικηγόρο, οδηγήθηκε στον ανακριτή.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ίδια φέρεται να κατέθεσε ότι συχνά άφηνε ένα θερμαντικό σώμα αλλά και ένα πιστολάκι στα πόδια του αδικοχαμένου βρέφους προκειμένου να ζεσταθεί.και υποστήριξε ότι είχε την εντύπωση ότι το βρέφος θα ήταν υπό την επίβλεψη του συντρόφου της.
Οι πυροσβέστες που πήγαν να σβήσουν τη φωτιά αντίκρισαν το άψυχο κορμάκι του κοριτσιού στο κρεβάτι που κοιμόταν. Αμέσως το παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το βρέφος διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων, αλλά δυστυχώς ήταν πολύ αργά.
Η μητέρα του παιδιού βρισκόταν στην είσοδο της πολυκατοικίας σε κατάσταση σοκ και παρακαλούσε να σώσουν το παιδί της. Ωστόσο ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί γιατί άφησε μόνο του το παιδί και με αναμμένη τη θερμοφόρα.
Γείτονες περιγράφουν ότι η κοπέλα αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, ενώ τονίζουν πως είχε οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει τα φάρμακά της.
Την ίδια ώρα, νέα συγκλονιστικά στοιχεία «βλέπουν» το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 30χρονη γυναίκα φέρεται να είχε συνολικά τρία παιδιά.
Το πρώτο παιδί το είχε πάρει η πρόνοια και βρίσκεται σε ορφανοτροφείο, το δεύτερο έχει πεθάνει από ασθένεια και το τρίτο, ένα κοριτσάκι, βρήκε τραγικό θάνατο σήμερα τα ξημερώματα.

 Η τραγική ιστορία της 30χρονης
Συγκλονίζει η ιστορία της 30χρονης μητέρας που έχασε το μωρό της στη φονική πυρκαγιά στην Βάρκιζα. Τι λέει ο γείτονας της για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε η νεαρή κοπέλα όπως επίσης και για τη σχέση με τον πατέρα του παιδιού της.
Όπως υποστηρίζει ο γείτονας της , κύριος Σταμάτης στην εκπομπή « Μαζί σου»,  ήταν ορφανή από τα 16 της χρόνια. Για δύο χρόνια έπρεπε να μείνει σε ίδρυμα έως ότου κλείσει τα 18. Το μωρό που έχασε δεν ήταν το μόνο παιδί το οποίο είχε φέρει στη ζωή. Συζούσε με έναν επαγγελματία οδηγό ταξί αλλά αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες.
« Χρωστάει πάνω από 8.000 ευρώ σε κοινόχρηστα» είπε ο κύριος Σταμάτης. Εκείνη δεν είχε πάντα δουλειά. Όπως άφησε να εννοηθεί ο γείτονας της παρότι ήταν ιδιαίτερα όμορφη κοπέλα δεν είχε το μυαλό που θα μπορούσε να τη βοηθήσει τον εαυτό της.

Mόνο το παιδί στο σπίτι όταν ξέσπασε η φωτιά
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εκπομπής «Μαζί σου», η 30χρονη αναμένεται να εξεταστεί από ψυχολόγο και ειδικό ψυχίατρο προκειμένου να εξακριβωθεί αν πάσχει από κάποιο ψυχικό νόσημα. Το αδικοχαμένο μωράκι ήταν μόνο του στο σπίτι όταν ξέσπασε η φωτιά.
Το μικρό κοριτσάκι εντοπίστηκε με σοβαρά εγκαύματα από τους πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο. Παρά τη μεταφορά του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παίδων, εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατος του βρέφους.
Κατά πληροφορίες το παιδί ήταν μόνο του στο διαμέρισμα με τη μητέρα του να φτάνει εκεί μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς και να ζητά απεγνωσμένα από τους πυροσβέστες να σώσουν το παιδί της.
Οι πυροσβέστες βρήκαν το παιδί με βαρύτατα εγκαύματα στο κρεβάτι του καθώς δεν μπορούσε να αντιδράσει στις φλόγες που κατέκαψαν τη γκαρσονιέρα του 3ου ορόφου.

Σε κατάσταση αμόκ η μητέρα – Συνελήφθη για παραμέληση ανηλίκου
Σύμφωνα με το Open TV, η μητέρα του βρέφους βρισκόταν κάτω από την πολυκατοικία, σε κατάσταση αμόκ, καθώς προσπαθούσε να ειδοποιήσει για τη φωτιά στο διαμέρισμά της. Συνελήφθη για παραμέληση ανηλίκου.
Η 30χρονη μητέρα του βρέφους που χάθηκε στη φωτιά είχε άλλα δυο παιδιά. Το ένα μένει με τον πατέρα του, ενώ το δεύτερο πέθανε πριν από μερικά χρόνια.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου