1.3.19

Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου - Βρέθηκε ΤΝΤ στο ΙΧ που εξερράγη στη Γλυφάδα

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για την έκρηξη πολυτελούς ΙΧ, με έναν τραυματία σε υπαίθριο πάρκινγκ στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ύψος της Γλυφάδας.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες έχουν βρεθεί υπολείμματα δυναμίτιδας και οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει την έρευνα ψάχνουν να βρουν αν ο εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε με τηλεχειριστήριο ή το όχημα ήταν παγιδευμένο.
Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 10 το πρωί της Παρασκευής  σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο σε υπαίθριο πάρκινγκ, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 128, στη Γλυφάδα.
Ο τραυματίας είναι 56 ετών από τον Λίβανο. Μπήκε στο ΙΧ του που ήταν σταθμευμένο, πιθανότατα Mercendes, και όταν πήγε να ανάψει την μηχανή υπήρξε ανάφλεξη. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί έκρηξη και φωτιά που επεκτάθηκε σε άλλα τρία ΙΧ.
Το ΙΧ έχει Αυστραλιανές πινακίδες και ο ιδιοκτήτης της, έχει δίπλωμα οδήγησης Αυστραλίας αλλά αραβικά χαρακτηριστικά. Ο οδηγός έχει τραυματιστεί στα χέρια και στα πόδια και διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ στο Ασκληπιείο Βούλας.
Ολα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά και εξετάζεται το εάν το όχημα ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά.   «Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, αυτή την ώρα, ως προς την αιτία της έκρηξης στη Γλυφάδα. Ήδη, στο σημείο βρίσκονται αξιωματικοί της Ασφάλειας και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών», ανέφεραν αστυνομικές πηγές.
Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που «σείστηκε ο τόπος», ενώ ενδεικτικό της σφοδρότητας είναι το γεγονός ότι τα συντρίμμια του οχήματος έχουν εκτοξευθεί σε απόσταση 150 μέτρων, στο αντίθετο ρεύμα.
Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης 
Σύμφωνα πάντα με τα αυστραλιανά ΜΜΕ ο συγκεκριμένος άνδρας με τα αρχικά A.J.M. ήταν αρχιμαφιόζος στην Αυστραλία, διακινητής ναρκωτικών και υπαρχηγός σκληρής και αδίστακτης συμμορίας με μηχανές.
Παρά το γεγονός ότι έχει διαφύγει από την Αυστραλία τα τελευταία χρόνια ο συγκεκριμένος άνδρας θεωρείται ότι ασκεί ακόμα μεγάλη επιρροή στον υπόκοσμο της χώρας που δρούσε. Λέγεται ότι το 2013 έφυγε για το Ντουμπάι και στην συνέχεια ήρθε στην Ελλάδα. Έχει καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών αλλά και ήταν παρών στην απαγωγή του βαρόνου των ναρκωτικών Γουέιν Ρόντνει Σνάιντερ στην Ταϊλάνδη το 2015. Όπως γράφουν χαρακτηριστικά τα αυστραλιανά ΜΜΕ, «ο A.J.M. ζει στο πλούσιο παραλιακό προάστιο της Αθήνας, την Γλυφάδα, γνωστή και ως «τα ελληνικά Χάμπτονς».
Τα ΜΜΕ αναφέρουν επίσης ότι έχει μεταφέρει τις μαφιόζικες δραστηριότητές του στην Ελλάδα και συνεργάζεται με την ρωσική μαφία

thetoc, newsit

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου