11.4.19

ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΡΥΒΕΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Προς κον πρόεδρο  Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας

ΕΡΩΤΗΣΗ 

ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΡΥΒΕΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΛΙΓΕΣ  ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 


Κύριε πρόεδρε,
Η  συζήτηση σχετικά με τον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας του Μεγάρου Χορού  είχε ξεκινήσει από το 2009 και  στην προηγούμενη θητεία της δημοτικής αρχής  είχε κατατεθεί σχετικό σχέδιο διοίκησης. Παρόλα αυτά η  δημοτική αρχή είχε επιλέξει το πάγωμα του ζητήματος  και την επίδειξη ολιγωρίας για πολλά χρόνια.
Προκαλεί λοιπόν  τουλάχιστον έκπληξη η σπουδή,   λίγες ημέρες πριν τις εκλογές,  να φέρει σε συνεδρίαση στο  Δ.Σ. της ΦΑΡΙΣ θέμα σχετικό με την  προκήρυξη κάλυψης της θέσης Καλλιτεχνικού Διευθυντή για το Μέγαρο Χορού και με  πλειοψηφία να προχωρά  στη διαδικασία επιλογής.
Ερωτάται  η δημοτική αρχή:
 Γιατί σήμερα και εντελώς ξαφνικά, με καθυστέρηση 10 ετών, επιχειρεί με συνοπτικές διαδικασίες την επιλογή καλλιτεχνικού διευθυντή για το Μέγαρο Χορού, χωρίς να έχει αποφασισθεί ο τρόπος διοίκησης αυτού?
Γιατί με αυτή την απόφαση η απελθούσα Δημοτική Αρχή, λίγους μήνες πριν από την ολοκλήρωση της θητείας της,  θέλει να δεσμεύσει την επόμενη?
 Σημειώνουμε πως με το νέο θεσμικό πλαίσιο ο τρόπος διοίκησης  και η επιλογή του  Καλλιτεχνικού Διευθυντή για το Μέγαρο Χορού θα τύχει ευρύτερου  διαλόγου και διαβούλευσης.
 θεωρούμε ότι είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογική αυτή η πρωτοβουλία της και την καλούμε να διακόψει άμεσα τη διαδικασία.
Θυμίζουμε πως πρόσφατα  ο κος δήμαρχος ως υποψήφιος περιφερειάρχης ζήτησε από την απελθούσα περιφερειακή αρχή  η απόφαση για την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων να ληφθεί από την επόμενη περιφερειακή αρχή.  Δύο μέτρα και δύο σταθμά!!
Ο τρόπος διοικήσεως και λειτουργίας του Μεγάρου Χορού πρέπει πλέον να είναι απόφαση της επόμενης σύνθεσης του Δημοτικού Συμβουλίου και η επιλογή του Διευθυντή να ακολουθήσει.
Η απερχόμενη δημοτική αρχή πορεύεται με παλαιοκομματικές λογικές ρουσφετολογικές προσεγγίσεις,  εντελώς αντιδεοντολογικές. Στην ίδια λογική έχουν και οι υποψήφιοι δήμαρχοι που προέρχονται από αυτή αφού ακόμη και σήμερα διατηρούν τις θέσεις αντιδημάρχων.
Δηλώνουμε  πως η εποχή απαιτεί να ξεφύγουμε από τέτοιες πρακτικές και πως σύντομα θα αποκαλύψουμε μια σειρά κινήσεων που δεν προάγουν το διάλογο και δεν συμβάλλουν στην προάσπιση της  αξιοπρέπεια των δημοτών μας και στη διαφύλαξη ήπιου προεκλογικού  κλίματος

Οι  ερωτώντες  δημοτικοί σύμβουλοι 

Κωνσταντίνος Γεωργακίλας

Ευστάθιος Σταματόπουλος

 Δημήτρης  Φαββατάς

Γιάννης Χριστόπουλος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου