12.4.19

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Την Κυριακή η Καμεράτα στο Μέγαρο Χορού

Στην Κεντρική σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, την Κυριακή 14 Απριλίου, (8:30μμ), η διεθνής ορχήστρα «Καμεράτα» των Φίλων της Μουσικής θα συναντηθεί με το γυναικείο «Μελίφωνο».
Η κοινωφελής επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του δήμου Καλαμάτας και το δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας συνδιοργανώνουν συναυλία, αφιερωμένη στη μουσική της Εβδομάδας των Παθών, σε συνεργασία με τον σύλλογο ΤΕΡΨΙΣ και με την σημαντική χορηγία του ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια.
Οι μουσικοί της Καμεράτας –Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής αποτελούν έναν από τους πιο δραστήριους φορείς του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Η Ορχήστρα, γνωστή εκτός Ελλάδας με τη διεθνή ονομασία Armonia Atenea, έχει αναπτύξει αξιοθαύμαστη δραστηριότητα και θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία σύνολα με ειδίκευση στις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας με όργανα εποχής.
Το πρόγραμμα της Κυριακάτικης συναυλίας θα περιλαμβάνει το έργο «Μαγδαληνή» op. 89, για Γυναικεία Χορωδία και έγχορδα του Στάθη Γυφτάκη πάνω σε ποίηση του Νίκου Καζαντζάκη, το «Stabat Mater» του G.B.Pergolesi και το «Stabat Mater» του A.Vivaldi. Σολίστ είναι η σοπράνο Κατερίνα Παλαιολόγου και η μέτζο σοπράνο Αναστασία Κότσαλη.
Την ορχήστρα και την Χορωδία θα διευθύνει η Αθανασία Κυριακίδου.
Οι μουσικοί της Καμεράτα – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής που θα παίξουν σε όργανα εποχής είναι οι:
Βιολιά I: Εξάρχων: Sergiu Nastasa,Αγγελική Φαναριώτη, Γιάννης Αγρανιώτης, Βιολιά II: Otilia Alitei, Νάσος Μαρτζούκος, Louise Stalh, Βιόλα: Laurentiu Matasaru, Βιολοντσέλο : Christopher Humphreys, Κοντραμπάσο: Δημήτρης Τίγκας, Τσέμπαλο: Αλέξης Μαστιχιάδης, Θεόρβη: Θοδωρής Κίτσος
•    Η προπώληση εισιτηρίων των 10 ευρώ, άρχισε ήδη στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου