11.4.19

Αναστολή της λειτουργίας της Σχολής Οικονομίας, Διοίκησης και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Η Κοσμητεία της Σχολής Οικονομίας, Διοίκησης και Πληροφορικής σε σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα την αναστολή της λειτουργίας της σχολής έως τη Δευτέρα 15/4/2019, σε ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας για:

1.    την αιφνιδιαστική και χωρίς ακαδημαϊκό, αναπτυξιακό και χωροταξικό ορθολογισμό διεύρυνση του σχεδίου συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του ΤΕΙ Πελοποννήσου με ένταξη της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Η διεύρυνση αυτή αντί να συμβάλει στην ουσιαστική ανάπτυξη και τη δημιουργία προοπτικής για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, δημιουργεί σειρά ακαδημαϊκών, διοικητικών και λειτουργικών προβλημάτων και θα αποτελέσει τροχοπέδη για το Ίδρυμα.

2.    την υποβάθμιση του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών σε Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών τετραετούς φοίτησης και την ένταξή του σε σχολή Μηχανικών με έδρα και κέντρο βάρους την Πάτρα. Οι εξελίξεις αυτές οδηγούν σε απώλεια των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του και οδηγούν νομοτελειακά στον μαρασμό του Τμήματος και το κλείσιμό του.

3.    την άρνηση του Υπουργείου να προχωρήσει σε ουσιαστική αναβάθμιση του ακαδημαϊκού τοπίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όπως προέβλεπε το σχέδιο της «Επιτροπής Γαβρόγλου», με ίδρυση Πολυτεχνικής σχολής με έδρα την Τρίπολη και σειρά άλλων μέτρων, όπως ιδιαίτερα η ίδρυση Κτηνιατρικής Σχολής.


Ο κοσμήτορας της Σχολής Οικονομίας, Διοίκησης και Πληροφορικής

Βασιλάκης Κωνσταντίνος
Καθηγητής

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου