24.5.19

Βόλος: Θύμα απάτης έπεσε 58χρονη μέσω Facebook και της απέσπασαν 36.000 ευρώ

Μια 58χρονη επιχειρηματίας από τον Βόλο έπεσε θύμα απάτης μέσω Facebook από επιτήδειους οι οποίοι της απέσπασαν ποσό που ξεπερνά τα 36.000 ευρώ.    
Η περιπέτεια της ανυποψίαστης γυναίκας άρχισε τον περασμένο Νοέμβριο από μία φαινομενικά αθώα επικοινωνία μέσω διαδικτύου με άγνωστο άνδρα, που στη συνέχεια εξελίχθηκε σε απάτη. 
Ο απατεώνας που αποδείχθηκε “μετρ” στη χειραγώγηση της 58χρονης, της παρουσιάστηκε ως υψηλόβαθμο στέλεχος του στρατού των ΗΠΑ και μάλιστα υπεύθυνος για την ιατρική δαπάνη στρατευμάτων στη Συρία. Όταν κατάφερε πλέον μέσα από καθημερινές ανταλλαγές μηνυμάτων να κερδίσει την εμπιστοσύνη της, της απέσπασε με διάφορα προσχήματα συνολικά 36.320 ευρώ, τα οποία η γυναίκα κατέθετε σε τραπεζικούς λογαριασμούς που τις υποδείκνυε.
Όταν η 58χρονη άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά και αποφάσισε να κλείσει την κάνουλα των χορηγιών προς τον φίλο της, τότε εκείνος άρχισε να την εκβιάζει, λέγοντας της ότι θα αφήσει να διαρρεύσουν προσωπικά δεδομένα της στο διαδίκτυο, ενώ έφτασε και στο σημείο να απειλήσει και τη σωματικής της ακεραιότητα.
Έντρομη η γυναίκα από τον Βόλο απευθύνθηκε στις αστυνομικές Αρχές και κατήγγειλε τον άγνωστο άνδρα που είχε μετατραπεί σε δυνάστη της. Έπειτα από έρευνα οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν στα ίχνη ενός εκ των δραστών, καθώς όπως αποδείχθηκε, επρόκειτο για κύκλωμα που δρούσε οργανωμένα.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν μέρος των 36.320 ευρώ, που είχε καταθέσει η 58χρονη σε διαφορετικούς λογαριασμούς, στον λογαριασμό 38χρονου Νιγηριανού που κατοικούσε στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια ώρα οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του αγνώστου συνομιλητή της 58χρονης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου