24.5.19

Γιώργος Μπουλούκος - Η ανοχή θα τελειώσει από την πρώτη ημέρα

 
Συνέντευξη στην Ε.Ω

- Ο Ανδρέας Παπανδρέου συνήθιζε να λέει: «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες». Τα τελευταία χρόνια όμως, αισθανόμαστε φιλοξενούμενοι στο σπίτι μας.

Γ.Μ«Αυτό που μετράει είναι να μην χάνουμε την ταυτότητά μας. Να μην αλλοιώνεται η κουλτούρα, ούτε όμως και τα ιστορικά χαρακτηριστικά του έθνους μας. Οι Έλληνες υπήρξαμε πάντοτε φιλόξενος λαός. Όταν όμως ανοίγεις σε κάποιον το σπίτι σου, και τον υποδέχεσαι στο σαλόνι, δεν μπορεί αυτός να αρχίζει να το καταστρέφει.
Η χώρα μας στο σύνολό της, αλλά και πολύ πιο συγκεκριμένα η Περιφέρεια Αττικής και η Αθήνα, υφίστανται τις αρνητικές συνέπειες μιας τυφλής και χωρίς σχέδιο μεταναστευτικής πολιτικής.Η απουσία σχεδίου και λογικής, σε συνδυασμό με την επιβάρυνση της κοινωνίας μας από τις επιπτώσεις της μεγάλης κρίσης της τελευταίας δεκαετίας, μας έκαναν να αισθανόμαστε απειλούμενοι στο ίδιο το σπίτι μας.Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Χωρίς επιπόλαιες και βιαστικές κινήσεις, αλλά με σχέδιο και αυτοπεποίθηση, θα αποκαταστήσουμε τον νόμο και την τάξη».

- Ναι, αλλά για την παράταξή σας, τέτοιες συζητήσεις έχουν εξελιχτεί σε απαγορευμένες, αν όχι ενοχικές.

Γ.Μ«Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Η Κεντροδεξιά υπήρξε πάντοτε η παράταξη της εθνικής ευθύνης, ταυτόχρονα όμως και η παράταξη του μέτρου και της σύνεσης. Τον πατριωτικό χαρακτήρα και τον προσανατολισμό της πολιτικής μας, δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει κανείς. Όπως σε κάθε μεγάλη και πολυσυλλεκτική παράταξη, υπάρχουν προφανώς και διαφορετικές αποχρώσεις, ίσως και παραφωνίες. Θα έχετε διαπιστώσει ότι, τις περισσότερες φορές προέρχονται από «περαστικούς», δηλαδή εκείνους που δεν έχουν ιστορική αλλά και συναισθηματική σχέση με την κοινωνική βάση της Κεντροδεξιάς. Παραμένουμε η μεγάλη, πατριωτική παράταξη της χώρας. Αισθανόμαστε περήφανοι για την ιστορική διαδρομή του τόπου μας, και θα δώσουμε τη μάχη για να ανακτήσουμε την εθνική αξιοπρέπεια και περηφάνεια μας.
Τη μάχη τη δίνουμε σε κάθε μετερίζι. Στην Αυτοδιοίκηση, και στους 2 βαθμούς της, στην Ευρωβουλή και στη συνέχεια στο Εθνικό Κοινοβούλιο.Με τους πολίτες στο πλευρό μας, θα διορθώσουμε τη ζημιά που προκάλεσε στον τόπο μας αυτά τα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ και οι εκλεκτοί του».
- Συμφωνείτε με μια σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες που δρομολόγησε η σημερινή κυβέρνηση, για την οικογένεια και τον γάμο;
Γ.Μ«Και με την ιδιότητα του νομικού, θα επισημάνω ότι πρέπει να είμαστε ανοικτοί στην κοινωνική πρόοδο που συντελείται γύρω μας. Δεν μπορεί να μένουμε κλεισμένοι στον εαυτό μας.Η διαπίστωση αυτής της πραγματικότητας ωστόσο είναι κάτι το πολύ διαφορετικό από την ευθεία επίθεση σε ηθικές αρχές και αξίες, που είδαμε αυτά τα χρόνια από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.Η οικογένεια, ο θεσμός του γάμου, οι προσωπικές προτιμήσεις, είναι ζητήματα που οι σύγχρονες κοινωνίες αντιμετωπίζουν με προχωρημένη ευαισθησία και προσοχή, όχι όμως καταπατώντας ιστορικά κεκτημένα. Όχι προσβάλλοντας τα ήθη του λαού μας. Όχι υποτιμώντας συνεκτικές δομές και Θεσμούς, που κράτησαν την κοινωνία μας όρθια στα πολύ δύσκολα που ιστορικά κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ως έθνος.
Φυσικά, από μια αμετροεπή κυβέρνηση, με αμετροεπή νοοτροπία, δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς κάτι διαφορετικό».

- Θα «καθαρίσουν» ποτέ τα Εξάρχεια;
Γ.Μ«Δεν νομίζω ότι είναι θέμα περιοχής ή συλλογικής ευθύνης. Τα Εξάρχεια έχουν τη δική τους ιστορική συνεισφορά στην κουλτούρα και τη νοοτροπία της Αθήνας. Στο παρελθόν, δεν ήταν χώρος… ασύλου για ανομία και παραβατικότητα, ούτε αξιοποιούσαν την περιοχή κακοποιοί και εγκληματίες, ως λημέρι για την παραβατική δραστηριότητά τους. Δεν μπορεί τα Εξάρχεια να λειτουργούν με χαρακτηριστικά ανεξάρτητου κράτους. Λες και υπάρχει άβατο. Η Δημοκρατία είναι ανεκτική, αλλά γνωρίζει πώς πρέπει να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τους εχθρούς της, χωρίς να τους μοιάζει.Η αποκατάσταση της τάξης και του νόμου στα Εξάρχεια, πρέπει να είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες της επόμενης κυβέρνησης, που θα είναι μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε ό, τι αφορά την Αυτοδιοίκηση, τόσο στην Περιφέρεια Αττικής με τον Γιώργο Πατούλη, όσο και στον Δήμο Αθηναίων με τον Κώστα Μπακογιάννη, η ανοχή θα τελειώσει από την πρώτη μέρα που θα πάρουμε στα χέρια μας το τιμόνι της διοίκησης.Αποτελεί ηθικό χρέος μας και προς τους κατοίκους της περιοχής, που έχουν καταδικαστεί σε μια αφόρητη καθημερινότητα, η οποία τους αδικεί και τους μειώνει».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου