18.8.19

Το Associated Press κάνει αφιέρωμα στα γκράφιτι της Αθήνας

Στην Αθήνα, η παράνομη δραστηριότητα με τα σπρέι αφήνει συχνά ένα ανεξίτηλο σημάδι στα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια της ελληνικής πρωτεύουσας

Δημοσίευμα για τα γκράφιτι που βλέπει κανείς στους δρόμους της Αθήνας φιλοξενεί το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Associated Press. 
Στο άρθρο του σημειώνει την αδιαφορία των Αρχών για τη σύλληψη των υπευθύνων, αλλά και την παραίτηση των ιδιωτών που έχουν βαρεθεί να βάφουν τους τοίχους τους και μέσα σε μια νύχτα να τους ζωγραφίζουν ξανά.
Στην Αθήνα, η παράνομη δραστηριότητα με τα σπρέι αφήνει συχνά ένα ανεξίτηλο σημάδι στα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια της ελληνικής πρωτεύουσας, στις πινακίδες των δρόμων αλλά και στις στάσεις των λεωφορείων, ενώ ακόμη και τα δημόσια έργα τέχνης και ακόμη και τα αρχαία ερείπια, δεν γλιτώνουν.
Ορισμένα τμήματα της κεντρικής Αθήνας είναι τόσο ταλαιπωρημένα από τα γκράφιτι – μεγάλες ζωγραφιές με έντονα χρώματα – που λίγες προσόψεις παραμένουν άθικτες ενώ οι ιδιοκτήτες παραιτούνται από τον καθαρισμό τους και το βάψιμο των τοίχων ξανά, γράφει το Associated Press.
Οι δημοτικές Αρχές έχουν επανειλημμένα εκφράσει την αποφασιστικότητά τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος, με φτωχά αποτελέσματα προς το παρόν. Οι νόμοι κατά των βανδαλισμών σπάνια εφαρμόζονται και οι συλλήψεις των δραστών δεν βρίσκονται ψηλά στις αστυνομικές προτεραιότητες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου