9.9.19

Γενική Συνέλευση Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Η ΝΔ, με την ανάδειξή της σε κυβέρνηση, συνεχίζει στα βήματα της προηγούμενης κυβέρνησης. Με συνέπεια εφαρμόζει την ΚΑΠ, που με την επόμενη αναθεώρηση θα γίνει ακόμη χειρότερη και στόχο έχει να εξασφαλίζει την κερδοφορία των πολυεθνικών εταιρειών και να υπηρετεί τον ανταγωνισμό τους σε βάρος μας.
Τα προϊόντα συνεχίζουν να πουλιούνται σε εξευτελιστικές τιμές χαμηλότερες και από τις περσινές. Την ίδια στιγμή, βεβαίως, φτάνουν στη λαϊκή κατανάλωση πολλαπλάσιες φορές ακριβότερα. Το αίσχος των ανοιχτών τιμών γενικεύεται παντού. Είναι αναγκαιότητα η κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα επιβίωσης στους παραγωγούς.
Το κόστος παραγωγής παραμένει δυσβάσταχτο και συνεχώς αυξάνει. Το πετρέλαιο συνεχίζουμε να το πληρώνουμε 2,5 φορές ακριβότερο σε σχέση με τους αγρότες των χωρών της ΕΕ, ενώ εφοπλιστές, βιομήχανοι, κλινικάρχες, ξενοδόχοι, αεροπορικές εταιρείες το παίρνουν αφορολόγητο με επιστροφή 1 δισ. 100 εκατ. ευρώ του ΕΦΚ. Η προεκλογική υπόσχεση του πρωθυπουργού ότι η ΝΔ θα είχε έτοιμη πρόταση για μείωση της τιμής ως τις εκλογές, δεν υλοποιείται και έχουν ήδη περάσει 2 μήνες.
Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και η απελευθέρωση της Ενέργειας ανοίγει το δρόμο για νέα αυξημένα τιμολόγια του αγροτικού και οικιακού ρεύματος σε βάρος μας. Υλοποιείται το χαράτσι του "πράσινου τέλους" στο νερό.
Οι τεράστιες ζημιές στην παραγωγή δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, ή δίνονται κάποια ψίχουλα που δεν καλύπτουν σε καμιά περίπτωση το μέγεθος της ζημιάς. Το αίσχος με τον ΕΛΓΑ και τον αναχρονιστικό αντιλαϊκό κανονισμό του, που επιτακτικά το αγροτικό κίνημα ζητάει την αλλαγή του όχι μόνο δεν υλοποιείται από την κυβέρνηση, αλλά επιχειρεί την ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ και είσοδο εταιρειών που σημαίνει αύξηση των ασφαλίστρων και μικρότερες αποζημιώσεις.
Διαρρέουν σενάρια περί μείωσης του αφορολόγητου, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης της ΝΔ. Το αφορολόγητο που κατακτήσαμε με σκληρούς αγώνες και 40 μερόνυχτα στα μπλόκα το 2016, τους λέμε κατηγορηματικά πως, όχι, δεν θα επιτρέψουμε να μειωθεί, απεναντίας διεκδικούμε αύξηση στις 12.000 ευρώ αφορολόγητο, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Στην κτηνοτροφία, η κατάσταση και τα αδιέξοδα είναι ακόμη μεγαλύτερα. Μόνο ως κοροϊδία εκλαμβάνουμε τις μεγαλοστομίες περί πάταξης των "ελληνοποιήσεων" σε γάλα και κρέας. Οι αποφάσεις που έχουν ψηφιστεί στην ΕΕ με τη συμφωνία των ελληνικών κυβερνήσεων, η συνθήκη του Μάαστριχτ, προϋποθέτουν και επιβάλουν την εισαγωγή γάλατος και κρέατος, οπότε ας σταματήσουν να κοροϊδεύουν τους κτηνοτρόφους.

Το αίσχος των εξευτελιστικών συντάξεων για αγρότες που η σύνταξή τους για 20 χρόνια Ασφάλιση, είναι μόλις 96 ευρώ το μήνα και με την ανταποδοτική Ασφάλιση 20 χρόνων, φτάνει μόλις στα 330 ευρώ πολύ χαμηλότερη από την παλιότερη σύνταξη του ΟΓΑ.

Δεν δίνουμε καμιά πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση, γιατί μέσα από την εμπειρία μας δεν έχουμε αυταπάτες για το ρόλο των κυβερνήσεων που στέκονται εχθρικά απέναντί μας, δίνουν όμως "γη και ύδωρ" στους επιχειρηματίες, τις τράπεζες, τους εκμεταλλευτές μας. Η απάθεια, η μοιρολατρία, η απογοήτευση, η ηττοπάθεια, η μιζέρια θα οδηγήσουν μια ώρα αρχύτερα στη φτώχεια και τον αφανισμό μας.
Στην προτεραιότητά μας είναι η ανασυγκρότηση και το δυνάμωμα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος:
Θέλουμε αγροτικό κίνημα που θα στηρίζεται σε μαζικούς Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους που θα συσπειρώνουν την πλειοψηφία αγροτών και κτηνοτρόφων, με ουσιαστική λειτουργία που θα ενημερώνει, θα οργανώνει και θα διεκδικεί για κάθε πρόβλημα και αίτημα που έχουμε.Αγροτικό κίνημα που θα συμβάλει να δυναμώσει η κοινή δράση και συμμαχία με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους. Έχουμε τα ίδια κοινά προβλήματα στη φορολογία, το Ασφαλιστικό, το κόστος ζωής, τα χαράτσια, το μειωμένο εισόδημα, το ρεύμα, το νερό, την Υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας. Αυτή η κοινωνική συμμαχία, οι κοινές πρωτοβουλίες που μπορούμε και πρέπει να οργανώσουμε, μπορεί να δώσει δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας, να φέρει αποτελέσματα, να ανοίξει το δρόμο ώστε να γίνουμε οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του τεράστιου πλούτου που παράγουμε, ενώ σήμερα μας κλέβουν τον ιδρώτα μας.
Αγροτικό κίνημα διεκδικητικό και αποτελεσματικό και όχι συναλλαγής με την εκάστοτε κυβέρνηση.Αγροτικό κίνημα που θα παλεύει με συνέπεια ενάντια στις αρνητικές επιπτώσεις από την ΚΑΠ της ΕΕ.
Αγρότες- Αγρότισσες
Ο αγροτοκτηνοτροφικος σύλλογος Μεσσήνης μετά από συνεδρίαση του Δ.Σ αποφάσισε να πραγματοποιήσει γενική εκλογοαπολογιστικη συνέλευση την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη προκειμένου να προχώρησει σε αρχαιρεσείες για την εκλογή νέου Δ.Σ καλούμε όλους τους αγρότες να συσπειρωθούν γύρω από το σύλλογο να γίνουν μέρος του οργανωμένου αγροτικού κινήματος να πάρουν την ζωή τους στα χέρια τους.

ΤΡΙΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 8μ.μ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου