10.10.19

Τουρκία - Τουλάχιστον δύο νεκροί, μεταξύ αυτών ένα παιδί, από ρουκέτες που ερρίφθησαν από τη Συρία

Τουλάχιστον δύο άμαχοι, μεταξύ αυτών ένα μωρό, σκοτώθηκαν και 46 τραυματίστηκαν σήμερα από ρουκέτες που ερρίφθησαν εναντίον τουρκικών παραμεθόριων πόλεων από την κουρδική πολιτοφυλακή της Συρίας, την οποία έχει στοχοθετήσει η Άγκυρα στη στρατιωτική επιχείρησή της.
«Ένα μωρό από τη Συρία ηλικίας 9 μηνών, ο Μουχάμεντ Όμαρ, και ένας (Τούρκος) δημόσιος υπάλληλος, που εργαζόταν στο υπουργείο Οικονομικών, ο Τζιχάν Γκιουνές, έπεσαν ως μάρτυρες» επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση του κυβερνείου της Σανλιούρφα, επαρχίας που συνορεύει με τη Συρία.
Τα δύο θύματα σκοτώθηκαν από ρουκέτες και οβίδες όλμου που ερρίφθησαν από τη Συρία και έπληξαν τις πόλεις Ακτσακαλέ και Τζεϊλανπινάρ, διευκρίνισε το κυβερνείο, προσθέτοντας ότι οι 46 τραυματίες παραμένουν υπό νοσηλεία.
Η Τουρκία ξεκίνησε χθες μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των Κούρδων πολιτοφυλάκων των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), μια οργάνωση που θεωρεί «τρομοκρατική», την οποία στηρίζουν, όμως, οι δυτικές χώρες, καθώς πολεμάει τους μαχητές του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους.
Στο Ακτσακαλέ, ορισμένες οικογένειες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους προς ασφαλή μέρη, ενώ άλλες οχυρώθηκαν μέσα σε αυτά.
Οι δρόμοι άδειασαν, αφού οι αρχές ειδοποίησαν τους κατοίκους να προφυλαχθούν από τις ρίψεις οβίδων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου