11.10.19

Αλλάζει "πρόσωπο" ο σταθμός της Βουλής

Και οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων τους θα μεταδίδονται πλέον από το κανάλι της Βουλής. Μέχρι τώρα εικόνα και ήχος υπήρχε κυρίως στις μεταδόσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου ή συνεδριάσεων νομοθετικού έργου. Τώρα η αλλαγή αφορά τις ομιλίες που θα γίνονται εντός του κοινοβουλίου και το κανάλι της Βουλής θα δίνει εικόνα στα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης.  
Η αρχή θα γίνει την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου (1μμ) με την απευθείας μετάδοση της ομιλίας του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, από την αίθουσα Γερουσίας του Κοινοβουλίου.
Η απόφαση για την αλλαγή αυτή πάρθηκε μετά την διάσκεψη των προέδρων και ύστερα από πρόταση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα.  Όπως είπε ο πρόεδρος, υπάρχει σκέψη από το κανάλι να μεταδίδονται και σημαντικές ομιλίες των πολιτικών αρχηγών που γίνονται εκτός κοινοβουλίου σε μια προσπάθεια το κανάλι της Βουλής να μπει σε περισσότερα σπίτια και να γίνει περισσότερο γνωστό.
«Θα μεταδίδουμε τις πιο σημαντικές τους ομιλίες. Για να βάλουμε το κανάλι της Βουλής περισσότερο στα σπίτια του κόσμου. Η ΕΡΤ θα κάνει την λήψη αλλά η οθόνη θα είναι δική μας μια και εμείς δεν έχουμε την τεχνική δυνατότητα. Αυτό θα είναι και προς όφελος της ΕΡΤ και προς όφελος του καναλιού της Βουλής, θα μας μάθει περισσότερος κόσμος και θα βάλει το κανάλι της Βουλής στα σπίτια του», ανέφερε ο Κώστας Τασούλας.

** Εδώ και λίγες μέρες. ως γενικός διευθυντής του καναλιού, ανέλαβε ο δημοσιογράφος Νίκος Σίμος. Ακούστηκε πως και οι εκπομπές της δημοσιογράφου Βίκυς Φλέσσα θα ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα του καναλιού της Βουλής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου