11.10.19

Στ.Αναστασόπουλος - Συνάντηση με τους Γ.Γ. Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μπαγινέτα Κωνσταντίνο & κ. Στρατάκο Γεώργιο

Με τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μπαγινέτα Κωνσταντίνο, συναντήθηκε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης για το θέμα της ολοκλήρωσης του φιλιατρινού φράγματος. 
Στην συνάντηση αυτή παρευρέθηκε και ο Δ/ντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος. 
Ο Γεν. Γραμματέας ενημέρωσε ότι το υπουργείο αναμένει την έκθεση της ανεξάρτητης αρχής φραγμάτων, που πρόσφατα επισκέφθηκε το έργο, για την πλήρωση του φράγματος. Φυσικά πρέπει να ολοκληρωθούν και οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης των υπολειπόμενων κτημάτων, τα οποία θα καλυφθούν με νερό όταν πληρωθεί πλήρως το φράγμα.
Σχετικά με την κατασκευή των δικτύων άρδευσης, ενημερωθήκαμε ότι αυτά είναι ενταγμένα στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου. Απομένει η πλήρης ωρίμανση της μελέτης του έργου με την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθούν και οι απαλλοτριώσεις. Ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε να δοθεί στην υπηρεσία Τεχνικών έργων της ΠΕ Μεσσηνίας ένα αντίγραφο της μελέτης των δικτύων ώστε να παρακολουθούμε τα επόμενα βήματα και να παρεμβαίνουμε για την επίσπευση κατασκευής του έργου.
Συζητήθηκαν επίσης δύο δημοφιλή και πολύ σημαντικά προγράμματα υποστήριξης των αγροτών, αυτά των νέων γεωργών και τα σχέδια βελτίωσης, για τα οποία ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από το Γεν. Γραμματέα να ενισχυθούν οικονομικά.  Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που το Υπουργείο έχει στον προγραμματισμό του την αύξηση των αντίστοιχων κονδυλίων, ώστε να καλυφθούν όλα τα αιτήματα των αγροτών μας.

Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε στο Υπουργείο και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Στρατάκο Γεώργιο και συζήτησαν για θέματα αγροτικής ανάπτυξης. Συγκεκριμένα για το θέμα της δακοκτονίας ζητήθηκε από το Γεν. Γραμματέα ο προγραμματισμός για την επόμενη χρονιά να ξεκινήσει νωρίτερα προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις. Περαιτέρω ζητήθηκε στην επόμενη κατανομή των πιστώσεων του προγράμματος δακοκτονίας να ενισχυθεί η Μεσσηνία αλλά και ολόκληρη η Περιφέρεια οικονομικά για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις ενός επιτυχημένου προγράμματος δακοκτονίας. Συζητήθηκαν επίσης και οι τίτλοι άλλων ζητημάτων που απασχολούν την περιοχή μας και για τα οποία θα ακολουθήσει προετοιμασία και νέα συνάντηση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου