10.10.19

Κραυγή αγωνίας Χριστιανών από τη Συρία

Στην περιοχή της βορειοανατολικής Συρίας, όπου αυτές τις μέρες ξεκίνησαν οι πολεμικές επιχειρήσεις, εκτιμάται ότι ζουν περίπου 100.000 Χριστιανοί. 
Υπολογίζεται πως περισσότεροι από 700.000 Χριστιανοί έχουν ήδη εγκαταλείψει τη Συρία από το 2011.
 «Αυτό σημαίνει μια ακόμα τραγωδία για τη χριστιανική παρουσία στη Συρία» υποστηρίζουν τοπικοί παράγοντες.  
Αφού κατάφεραν να επιβιώσουν ενός εμφυλίου πολέμου και των επιθέσεων του Ισλαμικού Στρατού (ISIS) η χριστιανική μειονότητα στην Συρία, βρίσκεται αντιμέτωπη με μία ακόμα μεγάλη απειλή.
Εκπρόσωποι Χριστιανικών κοινοτήτων εκφράζουν την αγωνία και τον φόβο τους και επισημαίνουν ότι τουρκική στρατιωτική εισβολή και η σύγκρουση με τους Κούρδους της περιοχής θα μπορούσαν να υποχρεώσουν τους χριστιανούς της περιοχής να φύγουν. «Αυτό σημαίνει μια ακόμα τραγωδία για τη χριστιανική παρουσία στη Συρία» τονίζουν.
Ο στόχος της τουρκικής επιχείρησης είναι διττός.
Πρώτον, να επανέλθουν και εγκατασταθούν μέχρι και 2 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες που διαμένουν επί του παρόντος στην Τουρκία και
Δεύτερον, να εκκαθαριστεί ο κουρδικός πληθυσμός στην περιοχή, δημιουργώντας έτσι ένα μουσουλμανικό μωσαϊκό..
«Είναι πολύ πιθανό η αμερικανική απόσυρση από την περιοχή να οδηγήσει στην εξαφάνιση του χριστιανισμού από την περιοχή» αναφέρουν εκπρόσωποι των Χριστιανών και διερωτώνται: «Πώς μπορεί μια χώρα (η Τουρκία) να εισβάλει σε μία άλλη με το πρόσχημα της πάταξης της τρομοκρατίας; Ο στόχος θα είναι μόνο η τρομοκρατία ή οι «ανεπιθύμητοι άνθρωποι».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου