1.11.19

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Παρασκευή

Περίπου 7.500 κεραυνοί έως το απόγευμα κατέγραψε το σύστημα του Αστεροσκοπείου της Αθήνας. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν την Πέμπτη (31/10) στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά της χώρας. Το μεσημέρι έπληξαν και την Αττική. Η πρώτη μπόρα ξεκίνησε ακριβώς 2μμ, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί. Ισχυρή βροχόπτωση υπήρξε και το απόγευμα.
Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το απόγευμα καταγράφηκαν
Στον χάρτη παρουσιάζεται η κατανομή του ολικού υετού, με τους κεραυνούς που καταγράφηκαν από την αρχή της ημέρας (με κόκκινες κουκίδες) καθώς και τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Από τις πρώτες ώρες μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Στη συνέχεια και έως το μεσημέρι του Σαββάτου (2/11) τα φαινόμενα θα επηρεάσουν εξασθενημένα εκ νέου το σύνολο της χώρας, με τα ισχυρότερα αυτών να αναμένονται στη Ανατολική Θεσσαλία και Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, και την Πελοπόννησο.
** Χαλαζοπτώσεις αναμένονται έως και τις πρώτες ώρες της Παρασκευής (1/11) κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, το Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη. Στη συνέχεια και έως το απόγευμα της Παρασκευής πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει για το Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο.
 Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους μόνο σε πολύ μεγάλα υψόμετρα των ορεινών όγκων της χώρας. 
** Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι ενισχυμένοι μόνο την Παρασκευή και θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 6 με 7 μποφόρ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου