30.1.20

Βράβευση μαθητών στον δήμο Μεσσήνης

Βραβεύτηκαν σήμερα, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, οι τρεις μαθητές του Δήμου Μεσσήνης που πρώτευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις  του 2019. Η απονομή των επαίνων των νέων φοιτητών, με απόφαση του Δήμαρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου, έγινε για πρώτη φορά φέτος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών στη Μεσσήνη, μετά το πέρας της Δοξολογίας, με σκοπό να ενταχθεί στον εορτασμό των Αγίων Πατέρων της εκκλησίας κάθε χρονο.
Η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Μεσσήνης Ελένη-Τσέλιου –Μουρούφα, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Μεσσήνης, μιλώντας για την βράβευση τόνισε: «Με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Αθανασόπουλου καθιερώνεται η απονομή των επαίνων των πρωτευσάντων να γίνεται στο πλαίσιο εορτασμού των Τριών Ιεραρχών. Των τριών πρωταθλητών της σοφίας, της πίστης και της γνώσης, που μέσα από το έργο τους, δίδαξαν την καλλιέργεια του νου, σε συνδυασμό με την παιδεία της ψυχής, τις αρετές και τις αξίες, όπως διδάσκεται μέσα από τη ζωή και το έργο τους».
Ακολούθως τους επαίνους παρέδωσε στους δύο από τους τρεις φοιτητές που παρέστησαν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λεοντοπόλεως και Αλεξανδρείας Γαβριήλ, ο οποίος χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία και Δοξολογία.
Οι νέοι φοιτητές που βραβεύτηκαν είναι:
-Σοφία Μπλάνα του Χαραλάμπους από το Λύκειο Μεσσήνης της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών.
- Ιωάννης Ηλιόπουλος του Γεωργίου από το Λύκειο Αριστομένους της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας Πληροφορικής.
- Βασιλική Γιαννοπούλου του Παναγιώτη από το Λύκειο Αριστομένους της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών (δεν παρέστη).
Κάθε ένας που πρώτευσε στην αντίστοιχη Ομάδα Προσανατολισμού (Θετικών Σπουδών, Σπουδών Οικονομίας Πληροφορικής, Ανθρωπιστικών Σπουδών), επιβραβεύεται με το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, το οποίο δίδεται κάθε χρόνο στους φοιτητές μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης.
Της Θείας Λειτουργίας και Δοξολογίας συνεπικούρησε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας Φίλιππος Χαμαργιάς και πατέρες της εκκλησίας του Δήμου Μεσσήνης. Παρέστησαν εκπρόσωποι του Δήμου Μεσσήνης, σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα και πλήθος πιστών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου