1.2.20

Αναίτια αναταραχή του εμπορικού κόσμου της Καλαμάτας ,τη μεγάλη εορτή της Υπαπαντής

Η απαρέγκλιτη τήρηση της Νομοθεσίας, αποτελεί υποχρέωση των τοπικών Αρχών, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να ενισχύουν το αίσθημα δικαιοσύνης και ισονομίας, στους πολίτες.

Αντί αυτού, είδαμε πως  με μια και μόνο απόφασή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας κ. Αναστασόπουλος, κατάφερε να δημιουργήσει απόλυτη αναταραχή στον εμπορικό κόσμο της Καλαμάτας.

Αποφάσισε την 31.1.2020, να επιτρέψει τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, ανήμερα της μεγάλης εορτής της Παναγίας της Υπαπαντής.

Ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με την ουσία της απόφασής του κ. Αναστασόπουλου, η ημερομηνία έκδοσής της ( αρ. Φ24/ οικ.343/31.1.2020), διχάζει τους επαγγελματίες και ταυτόχρονα προκαλεί σύγχυση στο αγοραστικό κοινό.

Η  απόφαση του κ. Αναστασόπουλου  δεν έδωσε επαρκή χρόνο σε  όσους επαγγελματίες ήθελαν να παραμείνουν ανοιχτοί και να είναι νόμιμοι, διότι δεν πρόλαβαν να τηρήσουν τις νόμιμες διαδικασίες που απαιτούνται.

Η απόφαση δεν λαμβάνει υπ’ όψιν της τα δικαιώματα των εργαζομένων – υπαλλήλων και δεν έγινε κατά την άποψή μας, η απαραίτητη διαβούλευση.

Αποτέλεσμα αυτής της βεβιασμένης απόφασης είναι οι επιχειρήσεις να αναγκάζονται με συνεχείς ανακοινώσεις τους να ενημερώνουν το καταναλωτικό κοινό για το τι έχουν αποφασίσει, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία αυτών ενημερώνει, ότι οι επιχειρήσεις τους θα παραμείνουν κλειστές.

Εκ του αποτελέσματος των ενέργειών σας, διαφαίνεται η ανάγκη να είστε πιο προσεκτικός και πιο σοβαρός κ. Αναστασόπουλε, στον αυτοδιοικητικό ρόλο που αναλάβατε.

Καλαμάτα 1 Φεβρουαρίου 2020

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ



ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ-ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΟΥΝΗΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου